Hamarosan megjelenő könyvek: várólista #1


 Ismét itt az ideje összegyűjtenem az elkövetkező időszakban leginkább várt megjelenéseit. Ezek közül nem meglepő módon James Dashner: Halálparancs, az Útvesztő előzménykötete a leginkább várt, hisz már tudhatjátok, mennyire rajongok a trilógiáért. A Halálkúra végén látható betekintőben már szerencsém nyílt beleolvasni a regénybe, és nagyon kíváncsi vagyok, miként teljesül ki a történet, és milyen extra információkat tudhatunk meg a világgal kapcsolatban. A borítója szintén nagyon tetszik, annyira örülök, hogy ennyire nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egységes kinézetet kapjon a "sorozat". E-mellett hamarosan a Tűzpróba is megjelenik mozis borítóval, bár én az eredetit is szeretem. (Vajon meddig bírom majd ki, hogy beszerezzem azt is?! :D )

 A második megjelenés Samatha Shannon: A Mímes Rend, ami a Csontszüretnek a második része. Az első része nagy meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, így örültem, hogy hamarosan megjelenik a második rész is. Örömöm nem tarthatott sokáig, ugyanis megláttam a borítóját, amire nem is szeretném fecsérelni a szót, inkább csak annyit kérdeznék, hogy miért?!

 A GABO kiadó újra kiadja a Ne érints trilógia első részét azzal a fantasztikusan szép szemes borítóval, ezzel egyidejűleg pedig megjelenteti a trilógia második és harmadik részét is. Már csak a gyönyörű borítók miatt is érdemes beszerezni, hát még a történetéért, amit szintén nagyon várok már.


James Dashner: Halálparancs


Várható megjelenés: 2015. szeptember 1.
Kiadó: Cartaphilus
Fülszöveg: Az Útvesztő-trilógia előzményeinek története.
Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű – egy Berg – jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot. 
Ismét menekülniük kell – de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?

Samantha Shannon: A Mímes Rend

Várható megjelenés: 2015. augusztus 31.
Kiadó: Athenaeum
Fülszöveg: Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították… Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.


Tahereh Mafi: Ne érints (trilógia)

Várható megjelenés: 2015. július 16.
Kiadó: GABO
Fülszöveg: (1. rész) Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.
 
 Üdvözlettel: Uszáma.

4 Megjegyzések

  1. Nos én is szenvedtem útvesztő fanatizmusban (olyan heroin függőség szinten), de mostanra azért enyhült a dolog elviselhető szintig. :D Tavaly márciusban kaptam rá, és csak az első könyv volt meg magyarul, az angol nyelvet meg rühelltem és rossz is voltam belőle, de mondom én nem bírom ki ha ezt nem olvashatom el rögtön, úgyhogy rákényszerültem az angol tűzpróbára és halálkúrára :). Máig sem bántam meg hiszen ez szerettette meg velem az angolul olvasást és örök kedvenccé vált. Amikor megtudtam, hogy van előzmény regénye (ugyebár elvonási tünetekben szenvedtem előtte) arra is azonnal ráugrottam, és úgy gondolom, hogy kellett. Sokkal tágabb képet mutat az egész Útvesztős világról mindezt a "történelmet" izgalmasan teszi, úgyhogy tuti tetszeni fog neked is.

    A Csontszüretet nem olvastam mert elég megosztóak a kritikák róla, úgyhogy megvárom a második részhez az értékelésed, ha az is jó, csak rászánom magam :).

    A Ne érints borítók meg szemkápráztatóak, nem is értem miért nem ezzel adták ki itthon eredetileg. Ami szép, sőt gyönyörű és figyelemfelkeltő az mindenhol az. :)

    Szonja

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Már tényleg nagyon várom az előzménykötetet, hát még így, hogy írtad, sokkal tágabb képet mutat a világra. Megjelenés hol vagy már? :D
      Megtisztelő, hogy megvárod a Csontszüret 2. véleményem, így mindenképpen igyekszem majd minél előbb olvasni.

      Törlés
  2. Úristen, de gyönyörűek tahereh mafi könyveinek a borítója! Imádom.

    VálaszTörlés
  3. Tahereh Mafi könyvét én is nagyon várom, a borítója keltette fel először a figyelmem, de a fülszövege alapján is én egy nagyon érdekes könyvnek képzelem :)

    VálaszTörlés