2015 második felének TOP 5 olvasmányai


 Fél évvel ezelőtt elterveztem, hogy minden ilyen időszak elteltével jelentkezem egy TOP 5-ös könyvlistával, és mivel az idő folyamatosan ketyeg, így el is jutottunk a második ilyen "összegzéshez".  Ismét nem volt könnyű dolgom, pedig néhány könyvmoly olvasmánylistáját elnézve még nem is olvastam annyira sok könyvet, de erről majd egy külön összefoglalóban fogok értekezni. Amennyiben kedved lenne neked is megosztani velem az előző időszakban olvasott kedvenceid listáját, ne habozz, írd meg nekem kommentben. A sorrend az utolsó, azaz ötödik helyről indul, így jutunk el végül a "nyerteshez". Nem is húznám az időt tovább, lássuk a kedvenceket:

5. Andy Weir: A marsi:
Júliusban olvastam a könyvet, és amilyen nagy elvárásokkal kezdtem, éppoly' nagy kedvenc is lett a történet. Fantasztikusnak tartom, hogy nagyrészt egy szereplőről készített könyv ekkora hatással lehet emberekre. A legjobb példának tudnám felhozni, hogy minden szépítés nélkül, "egyszerű" megoldásokkal is mekkorát lehet "robbantani". Viszont emellett hihetetlen nagy elmére is enged következtetni az író személye iránt, ugyanis nem semmi tudást töltött a könyvbe.
Moly, Értékelés.

4. S. J. Watson: A másik én:
A negyedik helyen egy sokkal nagyobb meglepetés képviselteti magát, méghozzá egy pszichothriller. Különösebb elvárások nélkül kezdtem hozzá az eléggé vaskos, A másik én olvasásához, de annyira sodort a cselekményben kibontakozó izgalmakkal, hogy nagyon rövid idő alatt ki is olvastam. Ha az értékelésem nem győz meg arról, hogy olvasd el, akkor nem tudom, mi fog. Én viszont alig várom, hogy még többet olvashassak az írójától.
Moly, Értékelés.

3. Benyák Zoltán: Az idő bolondjai:
Nagyon el kellett gondolkodnom azon, hogy Benyák Zoltán melyik könyvét is tegyem fel a listára, merthogy az eddig olvasott Csavargók dala és Az idő bolondjai is megérdemelné, hogy előkelő helyet foglaljon el képzeletbeli ranglétránkon. Azonban döntésképtelenségem lévén, igazi könyvmolyként, más könyveket sem hagyhattam le, így kénytelen voltam választani. Az idő bolondjai még inkább felül tudta múlni az eddigi, írójától olvasott könyveket, pedig már az előzőeket is kifejezetten imádtam. Az idő bolondjai hihetetlen nagy filozofikus témát boncolgatva "mesél" úgy, hogy közben a történet sem tűnik erőltetettnek. Az értékelésével egy kicsit elcsúsztam, viszont annál nagyobb lelkesedéssel tudom nektek ajánlani!
Moly, Értékelés.

2. Jodi Picoult: A nővérem húga:
Ezt a listát összehasonlítva az előzővel, sokkal több olyan könyvet vélek felfedezni, ami témájában sokkal komolyabb problémákat boncolgat. Ilyen A nővérem húga is, ami szintén nagy meglepetéseket, izgalmakat tartogatott számomra amellett, hogy rengeteg érzelmet is kiváltott belőlem.

*DOBPERGÉS*

1. Moskát Anita: Horgonyhely:
És talán nem lesz nagy meglepetés azok számára, akik követtek az utóbbi időben, hogy a Horgonyhely foglalja el a dobogó első helyét. Az értékelésemből is kiderülhetett, hogy mennyire nagyra tartom ezt a magyar írónő által írt fantasztikumot. Mind szereplők, történet, kivitelezés szempontjából sikerült egy olyan egyedi dolgot előállítania Moskát Anitának, hogy még a mai napig élénken él bennem az olvasás élménye. Kívánom minden kedves olvasómnak, és természetesen magamnak is, hogy ehhez hasonló, világszínvonalú könyvekben legyen részünk az új évben. Az pedig, hogy mindezt egy magyar írónőnek sikerült létrehoznia, külön boldogság számomra.
Üdvözlettel: Uszáma.

4 Megjegyzések

  1. Nem gondoltam volna, hogy a Horgonyhely kerül első helyre. Még véletlenül sem... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hogy okozzak így meglepetést??? :( :D Na majd fél év múlva. :P

      Törlés
  2. Hát nálam is az örök kedvenc top 10-ben benne van, magyar könyvből meg magasan vezeti a listát XD. (Csak szegény volt tanáraim meg ne tudják, hogy nem a csodás kötelezőkért rajongok ily nagyon :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, és teljesen megértem! :D A volt tanáraid pedig örüljenek, hogy vannak egyáltalán kedvenceid. :) :P

      Törlés