James Dashner: Halálparancs | Nyereményjáték


 Tudtátok, hogy melyik könyvsorozat/trilógia volt az, amelynek köszönhetően mélyebben is elkezdtem foglalkozni a könyvekkel? Az egyik az Útvesztő volt, ami mai napig az egyik kedvenc könyvem, és akkor még a többi részről nem is beszéltem. A trilógia befejező része után alig vártam, hogy megjelenjen az előzménytörténet is, így nem is volt kérdés, hogy egyből olvasnom kell. El is érkezett a megjelenés, hamar ki is olvastam, csak aztán történt egy s más, és én nem tudtam megosztani veletek a véleményem, de ami késik, az nem múlik. A felajánlott kötetért nagy köszönet a Cartaphilus Könyvkiadónak!

 A könyv külseje, mint azt az előzőekben már megszokhattuk, abszolút a sorozathoz illő, öröm rájuk nézni a polcon. Ráadásul az egységességet úgy sikerült létrehozni a kötetek között, hogy közben mindegyik, a történethez méltóan egyedi. Ami szintén extrának számíthat, az a könyv végében lévő kiszedhető könyvjelző, amely minden kötethez jár.
Író: James Dashner
Kiadó: Cartaphilus
Oldalszám: 390
Eredeti ár: 3990 Ft
Fülszöveg: (SPOILERES) Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű ragállyal fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált.
Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Miután elmenekültek a New Yorkra lesújtó szökőár pusztítása elől, nap mint nap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű – egy Berg – jelenik meg településük fölött. A Bergről a Kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot.
A túlélőknek ismét menekülniük kell. Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Lehetséges, hogy a titokzatos ellenség célja az egész emberiség kiirtása? Vajon ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?
 A történet elején egy apró betekintést nyerhetünk azokba a jelenetekbe, mikor is Thomas bekerül az útvesztő liftjébe, ám mielőtt mindenki arra gondolna, hogy a további eseményeket, háttértörténéseket ismerhetjük meg, azokat el kell keserítsem. Ugyanis a nyitó jelenetek után egyből visszaugrunk a múltba, ahol is a napkitörések okozta új világban kényszerül élni Mark, többek között barátnőjével, Trinával, és barátaikkal. Az amúgy sem könnyű helyzetüket a Kitörés vírusa is megnehezíti, így rajtuk keresztül mi, az olvasók is első sorból tapasztalhatjuk meg a vírus terjedésének, "kialakulásának" mértékét. Ezáltal sokkal jobban megértve szerencsétlen, tehetetlen áldozatok helyzetét, és talán fény derülhet arra is, hogy mi az oka a vírus létrejöttének, annak nagy léptékű terjedésének.

 A trilógia lezárása után megannyi kérdést nyitva hagyva az olvasók számára, jogosan érezhettük azt, hogy minél előbb válaszokat szeretnénk kapni a miértekre. Hamarosan meg is érkezett a könyv, és azt is megértem, hogy sokaknak hiányérzetük maradt, hisz nem éppen így képzelték az információk "adagolását". Amellett, hogy nyilván rengeteg kérdésem maradt továbbra is, mégis azt kell, hogy mondjam, nekem nagyon tetszett, hogy a vírus mögé is jobban beláthattunk, és nemcsak a szörnyű Buggyantakra tekintünk az alaptörténetben. Amit viszont kifejezetten sajnálok az az, hogy magában a fülszövegben is említésre kerülnek kulcsfontosságú dolgok a vírus kitörésével kapcsolatban, ami sokkal nagyobb "meglepetésként" szolgált volna, amennyiben a cselekmény során találkoztam volna ezzel a momentummal. (Amennyiben nem olvastad a fülszöveget, de szeretnéd még olvasni a könyvet, akkor nem javaslom, hogy bepótold. A bejegyzésben található véleményem teljesen spoilermentes.)

 A történet felépítése szerintem teljesen jól lett megalkotva, és bár előzménykötetről beszélünk, amihez valamilyen szinten hozzátartozik a kiszámíthatóság a végkifejletre nézve, számomra mégis tartogatott izgalmakat, érdekességeket. A legnagyobb erőssége ennek a résznek a hangulatteremtés, feszültségkeltés. Ezek közül leginkább Mark visszaemlékezéseit, valamint a cselekmény végi történéseket tudnám kiemelni, de nekem összességében is volt annyira izgalmas, hogy rövid időn belül eljutottam a végéig. Talán ez nem is annyira meglepő, tekintve, hogy mennyire sokat jelent nekem ez a sorozat.
 Másrészről azért volt benne egy olyan csavar, amit olvasás közben már megsejtettem, de a végső események tartogatta izgalmak sem maradtak el. Lehet, hogy ez azért van, mert túlságosan is így szerettem volna, hogy legyen, onnan pedig már nem volt nagy tudomány megsejteni. Nagyon nehéz megállni, hogy semmi utalást se tegyek eme momentumokra, de biztosíthatok róla mindenkit, hogy szerintem kivétel nélkül mindenkinek tetszeni fog ez a kis csavar a végén. A lezárás, amikor teljesen összeérnek a szálak szintén katartikus érzéseket váltottak ki belőlem.

 Másokkal ellentétben én még most sem sajnálom, hogy továbbra is maradtak nyitott kérdések, melyekre talán a későbbiekben mind választ kapunk. Ahhoz, hogy egy szép keretet kapjon az egész, szerintem szükség volt eme történet megírására is. Az pedig, hogy teljesen új szereplőkkel, majd' azonos olvasási élményeket sikerült nyújtania, mint a Thomasékkal eltöltött részekben, szerintem fantasztikus. Örülök, hogy megismerhettem Mark és barátai történetét, közülük is leginkább Mark és Alec volt a legkiemelkedőbb számomra.
 Összegezve tehát a sorozat kedvelőinek mindenképp ajánlom a Halálparancs elolvasását. hisz mint a fentiekből kiderült, még bőven tartogat érdekességeket magában az alkotott világ. Azok se búsuljanak, akik az Útvesztő kulisszái mögé szeretnének betekintést nyerni, ugyanis a következőkben számíthatunk James Dashner-től újabb részre is.

Értékelés:
Borító:
Kedvenc karakter(ek): Mark, Alec.


Nyereményjáték

Az értékelés megjelenésével párhuzamosan egy nyereményjátékot is indítok, ahol egy szerencsés olvasómnak lehetősége lesz megnyerni az eddig megjelent kötetek közül az őt leginkább érdeklő részt. A különböző like-olós, megosztós játékok helyett sokkal jobban szeretem, ha inkább interaktívabb módon zajlanak ezek a játékok, hisz aki követni szeretne, annak adottak a lehetőségek, kényszerből meg nem sok értelmét látom a dolognak. :)
Tehát, amennyiben részt szeretnél venni a játékban, várom a kommented, melyben megírod nekem, hogy ha éppenséggel téged sorsolnálak ki, akkor melyik kötetet választanád. (Az útvesztő, Tűzpróba, Halálkúra, Halálparancs) Továbbá szívesen fogadom véleményeteket akár könyvekkel, akár a bloggal, vagy más titeket is érdeklő témákban. FONTOS továbbá, hogy mindenképpen írd meg nekem az e-mail címedet is, melyben értesíteni tudlak a sorsolás után. A játék május 14-ig tart. Mindenkinek sok szerencsét! :)

Üdvözlettel: Uszáma.

117 Megjegyzések

  1. Bár FB-n is írtam, de akkor itt is :)
    Az Útvesztő vagy a Halálparancs :)
    E-mail: hosszu.ivett1996@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Szia. Az Útvesztőt választanám :) Szívesen olvasnék Book Taget. :) Email:klili1201@freemail.hu

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyedül érzi magát az Útvesztő a polcomon, szóval nagyon örülnék a Tűzpróbának! :))
    e-mail: gitkusz97@citromail.hu

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én a Halálparancsnak örülnék a legjobban, mert a többit már olvastam. :D
    Köszi a lehetőséget! (kdorina99@gmail.com)

    VálaszTörlés
  5. Halihó! Hát, mivel nekem egyik kötet sincs még meg, én az Útvesztőt választanám annak ellenére, hogy filmben már láttam az első két kötetet. Köszönöm a lehetőséget! ^^

    email: androsan25@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Könyvben még nem volt szerencsém olvasni, így mindenképp az első résznek örülnék a legjobban (ehhez a ponthoz akkor a mail cím: lynthiss@gmail.com). :)
    A blogodhoz pedig annyit fűznék hozzá: Csak így tovább! Ahogy bővül, úgy lesz egyre jobb és jobb! Továbbra is visszatérő olvasód maradok. :D

    VálaszTörlés
  8. Szia! Először is köszönöm a lehetőséget! :) másodszor én Az útvesztőt szeretném megnyerni :)
    Mail címem: dorka.csordas@gmail.com

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Én az első részt, Az útvesztőt szeretném megnyerni, mert akármilyen hihetetlen, még nem olvastam a sorozatot.
    Cím: floramarta@gmail.com

    Köszi a lehetőséget :)

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Én az Útvesztőt választanám, mert sokat hallottam már róla de eddig még nem sikerült elolvasnom. ^^
    E-mail címem: henriettadalma1995@gmail.com
    Örülnék egy olyan bejegyzésnek, amely horror könyvekről szól, pl. A te kedvenc horror könyveid, amelyeket eddig olvastál.
    Üdv: Heni :-)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Én a Halálparancsot szeretném megnyerni.
    Cím: vivike2003.02.16@gmail.com

    VálaszTörlés
  12. Szia!

    Én most olvasom az első részt, így ha nyernék a 2. kötetet, tehát a Tűzpróbát választanám.

    e-mail: ikrisz95@gmail.com

    Köszi a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  13. Szia! A Halálparancsra pályázom! :) Köszönöm a lehetőséget:)
    E-MAIL: fancsuu98@gmail.com

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    A Halálparancs kivételével már mindegyiket olvastam, viszont a Halálkúra még nincs meg a polcomon, így ha én nyernék, a Halálkúrát szeretném megkapni! :)
    Köszi a lehetőséget!

    e-mail: tadrika1996@freemail.hu

    VálaszTörlés
  15. Mivel angolul már teljes a trilógiám, így ha nyernék elkezdeném magyarul is gyűjteni (bankkártyám sírna "örömében", ebben biztos vagyok :D). Az Útvesztő tökéletes kezdő kötet lenne :D
    fruzsi35@gmail.com ;)

    VálaszTörlés
  16. Szia!:)
    Már olvastam az első két részét, a harmadik kötet is tervben van, viszont mindegyiket csak kölcsönkértem. Így szeretném elkezdeni a sorozat gyűjtését az Útvesztővel.:)
    Email címem: fancsee1203@gmail.com

    VálaszTörlés
  17. Szia, az egyik kedvenc trilógiám. Amikor olvastam csakúgy faltam a sorokat. Sajnos a Halálparancsot még nem sikerült elolvasni, így ha én nyernék a Halálparancsot szeretném
    Az email címem: andicica1993@gmail.com
    Üdv: Adri :-)

    VálaszTörlés
  18. Szia!:) Mivel még nem olvastam Dashnertől, az Útvesztőt választanám. Előre is köszönöm
    e-mail: robi110@freemail.hu

    VálaszTörlés
  19. Szia Uszáma:)
    Mivel még nem volt szerencsém elolvasni a sorozatot, az első részt pályáznám meg:)
    E-mail címem:mentoanni@gmail.com

    VálaszTörlés
  20. Szia! Köszönjük a játékot! Eddig én csak az első részt olvastam a trilógiából, szerintem is egy remekül megírt, izgalmas történet, szívesen kézbe venném a többi kötetet is (most hallottam először - tőled, hogy megjelent az előzményük :) ). A Tűzpróbával folytatnám, ha nyernék. Üdv: @psvianne e-mail: ps_via@freemail.hu

    VálaszTörlés
  21. Szia, köszönöm a játékot,volt szerencsém már olvasni ezt a sorozatot, és nagyon tetszett. A Halálparancs eddig elmaradt, így erre a könyvre jelentkeznék :-)
    Email cím: marika19660815@gmail.com

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Szia!
    Én az útvesztőt választanám.
    Elsőnek a filmhez volt szerencsém és nagyon tetszett, így a könyvre is sort kerítettem, illetve később majd a további részeit is biztosan el fogom olvasni.
    A polcomra még nem sikerült beszerezni, így az első részt szeretném elsőnek rajta látni. :)
    Email címem: bettina.szombati@gmail.com

    VálaszTörlés
  24. Szia. Az útvesztőt választanám, mivel még nem volt szerencsém beszerezni és elolvasni.
    E-mail címem: prues9@gmail.com

    VálaszTörlés
  25. Szia!!
    Ha nyernék, én is a Halálparancsot választanám, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá! :)
    E-mail: rencsu18@gmail.com

    VálaszTörlés
  26. Szia! :)
    Már rég óta tervezem elkezdeni a sorozatot, de még nem vett rá a lélek a beszerzésre, így ha nyernék vagy Az útvesztő-t vagy az előzménykötetet választanám :)
    Email: lipotdorka@gmail.com

    VálaszTörlés
  27. Én a Halálkúrát szeretném nagyon. Az első részt egy nap alatt bedaráltam a nyaralás alatt, a második egy kicsit több időbe tellett, de mindenképp szeretném elolvasni a folytatást. :)

    Email: v.lalu1996@gmail.com

    VálaszTörlés
  28. Szia!

    Én Az útvesztőt szeretném. :)
    papren1993@gmail.com

    VálaszTörlés
  29. Szia! :) Engem a Halálkúra érdekelne. Köszi a játékot! miskubeata@gmail.com

    VálaszTörlés
  30. Szia!
    Az útvesztőt szeretném megnyerni. Csak a filmet láttam eddig, de nagyon kíváncsi vagyok a kőnyvre is. Sajnos amikor néztem nem voltam éppen olyan lelki állapotban, hogy bele tudjak merülni a filmbe, és a rossz emlék miatt nem is szeretném megnézni még egyszer, de a sztori egyébként tetszett és kívánvcsi vagyok, hogy a könyv milyen élményt nyújtana. :)
    A blogodat nagyon szeretem, szívesen olvasom a bejegyzéseidet. Csak így tovább! :)
    Az emailem: zsofi97.kiralylany@gmail.com
    Szép napot! :)

    VálaszTörlés
  31. Szia,
    Én a Halálkúrát szeretném megnyerni, mert az első részét már olvastam barátnőm által, a második része pedig a polcomon pihen. Sajnos nem tudok hozzáférni, mert nagyban készülődök az érettségire.. azonban amint vége ennek az időszaknak egyből "rászabadulok" a könyves polcomra.
    ***
    A blogodra most bukkantam rá egy blogos csoportban és megtetszett, szóval egy újabb követőd is akadt. Plusz én is ilyen témájú blogot vezetek, csak most az érettségi miatt szüneteltetve van. :(
    ***
    Az email címem pedig arra az esetre ha én lennék az a szerencsés akkor: gerocskittien@gmail.com

    VálaszTörlés
  32. Szia. Én a halálparancsot és az útvesztőt már olvastam. Ha én nyernék akkor az útvesztőt választanám mert azt szerettem még.
    E-mail cím: vgabika98@gmail.com

    VálaszTörlés
  33. Szia :)
    Hát nekem már csak a Halálparancs hiányzik a polcomról :)
    (korostimi@gmail.com)

    VálaszTörlés
  34. Szia. Engem a 3. rész érdekelne.
    judyadry@gmail.com

    VálaszTörlés
  35. Szia! :)

    Filmben már láttam a sorozat első két részét és nagyon tetszett, ezért már régóta tervezem, hogy elolvasom a könyveket is. Éppen ezért az első részt szeretném megnyerni, az Útvesztőt. Nagyon sok jót olvastam és hallottam róla. (zsuzsi_91@yahoo.com)

    Kellemes napot kívánok!

    Üdvözlettel, Zsuzsa

    VálaszTörlés
  36. Szia! :)
    Én a Halálparancsnak nagyon tudnék örülni! Köszi a lehetőséget. :)
    Email: zsanett.gazsi31@gmail.com

    VálaszTörlés
  37. Nagyon köszönöm a lehetőséget:)
    Én az Útvesztőnek örülnék, mivel volt szerencsém már olvasni a sorozatot, de csak a barátnőm jóvoltából, így magam is szeretném megvenni, ebben segít most a nyereményjátékod:)
    e-mail címem, ha esetleg én lennék a szerencsés: barbi2000809@gmail.com

    További szép hétvégét!:)

    Barby

    VálaszTörlés
  38. Szia! Az útvesztő nagyon tetszett, a Tűzpróbát már faltam, a Halálkúrához viszont még nem volt szerencsém, így én annak örülnék a legjobban. Köszönjük a lehetőséget! :)
    Üdv: Böbe (muzsikbozse@gmail.com)

    VálaszTörlés
  39. Szia!
    Én eddig csak a sorozat első két részét olvastam, de nagyon tetszik, így örülnék, hogyha a polcomon láthatnám. :) Ha választhatnék Az útvesztőt kérném. Köszönöm a lehetőséget! :)
    E-mail: konyvmolybori@gmail.com

    VálaszTörlés
  40. Szia!

    Érdekelne a sorozat, de még egyik kötete sincs meg. Az útvesztőt szeretném. Köszi a lehetőséget :)
    E-mail: luthienlovemagic@gmail.com

    Üdv: Zsani

    VálaszTörlés
  41. Szia! Én most olvastam el az útvesztőt, angolul. Nekem nagyon tetszett. A halálparancsot szeretném megnyerni. e-mail: barbara2014@gmail.hu.
    Üdv: Barbi

    VálaszTörlés
  42. Szia!
    Én az első részt,Az útvesztőt szeretném megnyerni, mert sajnos még nem volt alkalmam ezt a sorozatot elolvasni.
    E-mail: pozsonyi.maja@gmail.com
    Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  43. Szia!
    Már nagyon régen tervezem, hogy belekezdek ebbe a könyvsorozatba bár a filmet már láttam de sajnos eddig még nem sikerült olvasnom, pedig rengeteg jót hallottam róla. Az első részt vagyis Az útvesztőt szeretném megnyerni ha nekem kedvez a szerencse.
    címem: wymermia19@gmail.com

    VálaszTörlés
  44. A halálkúrát, mivel az hiányzik a gyűjteményből. :) alohalol.ao@gmail.com

    VálaszTörlés
  45. Ha valamilyen csoda folytán én lennék a szerencsés, a Halálparancsot választanám, mert az még hiányzik a sorból. :)
    Nem mellesleg továbbra is tetszik az oldal, az értékeléseid jól jönnek, kétes helyzetekben és érdekesek is.
    pvivien@citromail.hu

    VálaszTörlés
  46. Szia! Az útvesztőt szeretném, ha nyernék. Igaz olvastam már az összeset, de jol mutatna a polcomon.:) khajni32@gmail.com

    VálaszTörlés
  47. Szia!
    Ha összejönne - tuti nem, de próbálkozom :D -, akkor a Halálparancsot vagy az Útvesztőt nyerném meg. E-mail címem: dorcsibaba29@gmail.com

    VálaszTörlés
  48. Az első rész szeretném, mert valahol el kell kezdeni a sorozatot, és számomra még olvasatlan. Jól mutatna a polcomon!:))
    Email: csviktoria@yahoo.com

    VálaszTörlés
  49. Szia!
    Az útvesztőt látnám a legszívesebben első körben a kezemben. Még nem olvastam, addig pedig nyilván a filmet se nézem meg, úgyhogy azt hiszem, ideje lenne annak a megismerkedésnek.:)
    E-mail: ylt_reka@hotmail.com

    VálaszTörlés
  50. Helló!
    Az útvesztőt szivesen megnyerném! :)

    e-mail: aally.belle@gmail.com

    VálaszTörlés
  51. Szia. :)

    Az útvesztőt szeretném megnyerném, mert csak a Halálparancs van meg nekem. Ez az egyik kedvenc könyvtrilógiám, emiatt kezdtem el sci-fi könyveket olvasni.
    Email : endrediluca@gmail.com

    VálaszTörlés
  52. Szia :)
    Az Útvesztőt választanám. :)
    alexandramida@citromail.hu

    VálaszTörlés
  53. Nekem már csak a harmadik rész, a Halálkúra hiányzik.Ezért azt szeretném megnyerni :)

    szilvia.maksai@gmail.com

    VálaszTörlés
  54. Szia!
    Én a Tűzpróbát szeretném, mivel eddig csak Az Útvesztőt olvastam :)
    E-mail: szabo.brigi.24@gmail.com

    VálaszTörlés
  55. Mivel még nem olvasam az írónőtől semmit, ezért mindenképp az első részt választanám.
    E-mail címem: kovacsmesi92@gmail.com
    Az oldal fantasztikus, továbbra is sok olvasót kívánok.

    VálaszTörlés
  56. Szia! Köszönöm a lehetőséget, és mivel imádom a trilógiát, viszont még a kiegészítő kötetet nem olvastam, így ha sikerülne nyerni, én a Halálparancsot választanám:) E-mail címem: lexdori@citromail.hu a blogodról pedig csak annyit, hogy nagyon szeretem és csak így tovább☺️����

    VálaszTörlés
  57. Szia!:)
    Én legszívesebben Az útvesztőt szeretném megnyerni.
    Email címem: lili.michelcsik@gmail.com
    Köszi a lehetőséget és további sok sikert a blogodhoz, ami nagyon jó!:)

    VálaszTörlés
  58. Szia! Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek a nyereményjátékodon, még nem olvastam a trilógiát, de nagyon szeretném egyszer elkezdeni. Ha sikerülne nyernem én az első részt választanám Az útvesztőt.
    E-mail címem: holi1975@citromail.hu

    VálaszTörlés
  59. Halálkúrát választom! :)

    E-mail címem: erenyidorottya@gmail.com

    VálaszTörlés
  60. A Halálparancs hiányzik csak, ezért arra vágyom! :) Köszi ezt a szuper lehetőséget!
    tothjoanna@gmail.com

    VálaszTörlés
  61. Nekem a kedvencem a Halálkúra volt ezért azt szeretném megnyerni :D Köszi szépen a játékot.
    kapai.kitty@gmail.com

    VálaszTörlés
  62. Szia!
    A moly.hu által találtam ide hozzád.
    Nagyon tetszenek a tiedhez hasonló könyves blogok,mivel ugyanarról a könyvről több szemszögből is informálódhatok.Ezért is megunhatatlanok ezek a blogok.
    A James Dashner sorozatából,eddig a Tűzparancsot az előzményeket olvastam,így adja magát,hogy a "folytatást" azaz Az útvesztőt szeretném,ha nyernék.
    E-mail:katalin.szell@freemail.hu

    VálaszTörlés
  63. Szia,
    üdítő, hogy végre egyre több fiú is akad a könyves blogok kategóriájában, nem mintha gondom lenne a lányokkal, csak ilyenkor mindig kíváncsi leszek, hogy egy alapvetően egy nem által uralt témával mit tud kezdeni a "másik csapat". Az egyszer már biztos, hogy sokat, hosszú értékelést írtál, nem csak odahánytad a sorokat, hanem látszik, hogy nemcsak az olvasást élvezed, hanem a kritikai olvasást és az értékelés írását is. Csak így tovább! :)
    Mivel eddig még csak a filmeket láttam, az alapján pedig az első rész nagyon megfogott, kíváncsi lennék az első részre. Sosem lehet tudni, ha elkezdem, lehet, hogy már az első kötet befejezése előtt a boltban kötök ki a többi részért. :)
    E-mail címem: st.petra91@gmail.com

    VálaszTörlés
  64. Nagyon szeretném az Útvesztőt, mert még nem olvastam a sorozatot :( email cimem lila69@gmail.hu

    VálaszTörlés
  65. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  66. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  67. Az Útvesztőt szeretném :) már egy ideje kívánságlistásom :) ( mandity.sziszi@gmail.com)

    VálaszTörlés
  68. A Halálkúrát szeretném. Köszi a lehetőséget! :)
    E-amil címem: ashleyfan@indamail.hu

    VálaszTörlés
  69. Szia :)
    A Tűzparancsot választanám, hogy végre tudjam folytatni a sorozatot :)
    Köszi a lehetőséget :)
    Email: zsebiboszi@gmail.com

    VálaszTörlés
  70. Szia! Én az Útvesztőt választanám, ha véletlenül kisorsolódnék :)
    v.orsi15 kukac gmail.com

    VálaszTörlés
  71. Szia!
    Én Az útvesztőt választanám, ha kegyes lenne hozzám Fortuna.:)
    email. konyvfikusz@gmail.com

    VálaszTörlés
  72. Szia!
    Én Az útvesztőt választanám, ha véletlenül nyernék :-)
    Email: rita960327@gmail.com

    VálaszTörlés
  73. Ha nyernék akkor az Útvesztőt szeretném. Ez a könyv a "láttam a filmelőzetesét és el akarom olvasni" kategóriába tartozik. Persze, ha lesz elég időm jöhet a film is :)
    email: gulyasneelekeseva@gmail.com

    VálaszTörlés
  74. Szia! :)
    Ha nyernék az Útvesztőt választanám :) Még nem olvastam a sorozatot, de nagyon szemezek vele, mivel a film trailere felkeltette az érdeklődésemet :)
    e-mail címem: bodirencsi@gmail.com

    VálaszTörlés
  75. Szia. Én az Útvesztőnek örülnék nagyon, láttam a filmet és nagyon tetszett, szívesen megismerkednék a könyvvel is. :D
    e-mail: gila.tibi2@gmail.com

    VálaszTörlés
  76. Halálkúra :)

    t.magyari1205@gmail.com

    VálaszTörlés
  77. Halálkúra :)
    email: stranckiadam@gmail.com

    VálaszTörlés
  78. Az Útvesztőt választanám, ha én lennék az a bizonyos szerencsés. :) Könyvtárból már elolvastam, de tetszett, úgyhogy nem esne rosszul, ha láthatnám a polcomon is. :)
    E-mail: oroszi.a91@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  79. Az Útvesztőt választanám. :)
    posifanni13@gmail.com

    VálaszTörlés
  80. A halálparancs kivételével felfaltam az összeset, tehát azt választanám. :D Köszi a lehetőséget! dovorava"kukac"freestart"pont"hu

    VálaszTörlés
  81. Halálparancsot szeretném... <3
    g.ptra@freemail.hu

    VálaszTörlés
  82. Szia!:)
    Először is köszönjük szépen a nyereményjátékot! :) Külön öröm számomra, hogy nem kell megosztani, mivel nem szokásom ezzel idegesíteni a facebook ismerőseimet, a lájk szerintem alap dolog, az megy is.^^
    Én a Halálparancsot választanám, mivel az első két könyvet már olvastam, a harmadik pedig megvan nekem.:)
    E-mail címem: szelesdorottyaloretta@gmail.com
    További sok sikert a blogodhoz!^^

    VálaszTörlés
  83. Szia! Mivel sajnos egyik regény sincs meg nekem, de jó ideje már nagyon szeretném őket, így Az útvesztő-t választanám. :)
    E-mail: antonidia@citromail.hu

    VálaszTörlés
  84. Szia! Mivel sajnos egyik regény sincs meg nekem, de jó ideje már nagyon szeretném őket, így Az útvesztő-t választanám. :)
    E-mail: antonidia@citromail.hu

    VálaszTörlés
  85. Takács Viktória2016. április 19. 20:53

    Én az Útvesztőt választanám. :) Sajnos eddig még nem volt szerencsém olvasni a sorozatot, ezért mindenképpen az első résznek örülnék a legjobban.

    E-mail címem: takacs.vixi@gmail.com

    Nagyon szuper nyereményjáték! Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  86. Tűzpróba, Tűzpróba, Tűzpróba! ♥ Az Útvesztőt kb. 2 nap alatt végeztem ki, ami nálam rekord, mert sajnos nem sok időm van olvasni. De James Dashner... még a fürdőkádban ülve is olvastam. :D Szóval szívesen a kezembe venném a Tűzpróbát is, és van egy olyan érzésem, hogy nem csalódnék benne. :) Köszi a lehetőséget!
    Email: pastihajni97@gmail.com

    VálaszTörlés
  87. Köszönöm szépen a játékot! Nem nehéz a választás, a Halálparancsot szeretném, a többi kötet már a polcomon csücsül :)
    Nagyon szimpatikus a hozzáállásod a lájkolós játékokkal kapcsolatban, ezt szerintem minden olvasód nevében megköszönhetem. Ettől függetlenül természetesen már réges-régen ment a like :))
    Az email címem: andika.bedocs@gmail.com

    VálaszTörlés
  88. Útvesztő :) Már filmben láttam és nagyon tettszett, de tapasztalataim szerint a könyvek mindig sokkal jobba a filmnél, szóval szeretném majd elolvasni is. :)
    semillalightwood@gmail.com

    VálaszTörlés
  89. Útvesztő :) Már filmben láttam és nagyon tettszett, de tapasztalataim szerint a könyvek mindig sokkal jobba a filmnél, szóval szeretném majd elolvasni is. :)
    semillalightwood@gmail.com

    VálaszTörlés
  90. Szia ^^
    Szívesen olvasnék még több sikerkönyv értékeléséről :) Sok-sok fantasyról, krimiről :)

    A választott könyv a Halálkúra és a mail:hannahvagyok@gmail.com

    Köszönöm :3

    VálaszTörlés
  91. Szia :)
    Én a Tűzpróbát választanám, mert az első részt olvastam már és nagyon érdekel a folytatás! :)
    e-mail: gitta1311@gmail.com
    Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  92. Szia! Az Útvesztőt szeretném! sutisnene2007@gmail.com

    VálaszTörlés
  93. Szia!
    Én a Halálparancsnak örülnék, mert a másik három kötet már megvan, mindet olvastam is, és nagyon tetszettek, de ez még valahogy kimaradt.
    Az e-mailcímem: emailamitmindenhovamegadok@gmail.com (igen, ez tényleg létező e-mail cím :))

    VálaszTörlés
  94. Ha eppenseggel engem sorsolnal ki, az en valasztottam Az Utveszto lenne. Mindet olvastam, de csak a Halalparancs van meg.
    E-mail: sz.nikolett12@gmail.com
    Koszonom a lehetoseget! ;)

    VálaszTörlés
  95. Szia!
    Én a Halálparancs-ot olvasnám legszívesebben, mert azt még nem olvastam és nagyon kíváncsi vagyok rá! :)
    Emailem: bohataj@gmail.com

    VálaszTörlés
  96. Szia!
    Bár még nem olvastam egyiket sem, nagyon sok jót hallok a sorozatról, ezért Az útvesztőt választanám.
    E-mail címem: boosumail@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  97. Szia! A Halálparancsot választanám. vajdakitti1999@gmail.com

    VálaszTörlés
  98. Szia! :)
    Az Útvesztőt választanám!
    E-mail: robimano96@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  99. Szia!!:)
    Én az Útvesztőt választanám, mivel ez a könyvsorozat már nagyon-nagyon régóta érdekel, és sajnos nem tudtam még beszerezni a legelső részt, szóval nagyon örülnék ennek a nyereménynek.:D
    E-mail címem:vassfruzsi99@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget!!:)

    VálaszTörlés
  100. Az útvesztőt választanám,mivel még nem olvastam a sorozatot. :)
    tamcsu99@gmail.com

    VálaszTörlés
  101. A Halálparancsot választanám mert már csak Ő hiányzik a polcomról. :)
    e-mail címem: kattyeszjoghurt@gmail.com

    VálaszTörlés
  102. A halálparancsot választanám :) email: renatakapolnasi@gmail.com

    VálaszTörlés
  103. Szia! A sorozatból az útvesztőt választanám.
    szuzij99@gmail.com

    VálaszTörlés
  104. Szia! Én az Útvesztőt választanám. :)
    emmavagyokhello@gmail.com

    VálaszTörlés
  105. Szia! Én az Útvesztőt választanám. :)
    emmavagyokhello@gmail.com

    VálaszTörlés
  106. Halálparancs <3 eddig ezt még nem sikerült elolvasnom :(
    szandra.szabina9@gmail.com

    VálaszTörlés
  107. Szia! A Tűzpróbát választanám. :)
    E-mail: dadel1999@gmail.com

    VálaszTörlés
  108. Szia! Én a Halálparancsot szeretném :)
    E-mail: igerthannaa@gmail.com

    VálaszTörlés
  109. Szia!
    Én a Halálkúrát szeretném! Az első két könyvet imádtam, és már nagyon kíváncsi vagyok a trilógia befejezésére! :D

    E-mail:misike765@gmail.com

    VálaszTörlés
  110. Szia! Én Az útvesztőt szeretném megnyerni! Email: ameliaboulyn@gmail.com

    VálaszTörlés
  111. Hello! Szeretnem a Tuzprobat! Koszi.
    amcimka@gmail.com

    VálaszTörlés
  112. Szia! Az útvesztőt szeretném megnyerni. Köszi!
    Email:luca0901@gmail.com

    VálaszTörlés
  113. Hello!:) Tetszett az értékelésed! Az útvesztőt szeretném megnyerni!^^ Köszi!:)
    Email: cchloe863@gmail.com

    VálaszTörlés
  114. Az útvesztő
    a film óta szeretném elolvasni.

    mail: naomi.snake1@gmail.com

    VálaszTörlés
  115. Az útvesztőt szeretném.


    mail: elhaym.silverberg@gmail.com

    VálaszTörlés
  116. Szia! :) Tetszik nagyon a blogod,körül is néztem kicsit,sok hasznos dolgot találtam könyvekkel kapcsolatban,amikkel már régóta szemezek. Ha esetleg nyernék ,Az útvesztőnek, vagy a Tűzpróbának örülnék a legjobban. Cím: sffanni@freemail.hu

    VálaszTörlés