Még a nyáron fedeztem fel egy könyvesbolti látogatásom során azt a szakácskönyvet, amiről most szó lesz. Egyszerűen odavagyok azokért a kiadványokért, amik már pusztán a kinézetükkel felkeltik az érdeklődésem, és miután kinyitom őket, ez még tovább tud fokozódni. Nem volt ez másként ezzel az egyedi szakácskönyvvel sem, ugyanis infografikákon keresztül mutatja be az egyes ételek elkészítésének mikéntjeit. Főzni is nagyon szeretek, szóval nem is volt kérdéses, hogy szeretném a polcomon tudni ezt a különleges kiadványt, hogy aztán kipróbálhassak belőle különböző ételeket.
Oldalszám: 256
Eredeti ár: 5999 Ft
Fülszöveg: Tökéletes receptek grillezéshez, a szusikészítés trükkjei vagy éppen a megfelelő bor kiválasztása a vacsorához ilyen és ehhez hasonló konyhai praktikákat mutat be ez a szakácskönyv. Azoknak is segít, akik nem járatosak a koktélok világában, vagy éppen eddig nem tudták, miként lehet a legegyszerűbben kimagozni és felvágni a gránátalmát.
Az egyedi infografikákkal ábrázolt több mint 400 étel- és italrecept, a profi tippek és a nélkülözhetetlen konyhatechnológiai ismeretek segítségével ez a könyv nemcsak könnyeddé, de szórakoztatóvá is teszi a főzést.
Bon appetit!
Az egyedi infografikákkal ábrázolt több mint 400 étel- és italrecept, a profi tippek és a nélkülözhetetlen konyhatechnológiai ismeretek segítségével ez a könyv nemcsak könnyeddé, de szórakoztatóvá is teszi a főzést.
Bon appetit!
Az egyik legnagyobb problémám
ezekkel a kézzel fogható receptötletekkel kapcsolatban: ahhoz, hogy rávegyem
magam, hogy kinyissam a könyvet, és onnan nézzem a leírásokat, nagyon le kell
nyűgöznie a látvánnyal, hiszen ma már mindent elérhetünk neten keresztül is,
akár lépésenként fotóval illusztrálva, felhasználói véleményekkel ellátva.
Ennél az infografikai szakácskönyvnél, bár véleményeket nyilván nem találhatunk
benne, de minden egyes lépés a lehető legegyszerűbben van tálalva a főzni akaró
olvasóinak. Látványra sem utolsó, nem is egy kicsi kötetről beszélünk, ami
szerintem kifejezetten előnyére válik használata közben. Továbbá a borító,
lapok minősége sem silány, bőven bírja a főzés közbeni lapozgatás, és egyéb
atrocitások hatását.
A kötet egyfajta bevezetéssel
kezd, ahol a különböző eszközöket, alap ételtípusokat mutatja be. Nagy
kedvencem ez a rész, ugyanis abszolút hasznos dolgokat tár elénk, gyorsan
értelmezhető ábrákon keresztül tálalva mindezt. Milyen vitaminokat mikben
találhatunk? Mindenre választ kaphatunk ebből a részből. A további részek is
fejezetekre vannak bontva, az előételeken át, köretek, sültek, italok és még
folytathatnám a felsorolást, hiszen tényleg sok rétűen foglalkozik a könyv az
ételek, italok témaköreivel.
További nagy kedvencem, hogy
szétbontja az egyes folyamatokat, és minden egyes ilyen blokkot számokkal
jelölnek a könyv készítői. Így például a tartalomjegyzékben nem oldalszámokra
hivatkozva találjuk meg a keresett receptet, hanem a könyvben lévő sorozat
alapján kapott szám alapján. Ez a recepteknél is megjelenik. Vegyük például a
pizzatészta alapját. Ennek elkészítése egy külön „receptként” található meg a
könyvben, viszont aztán a pizzák különböző fajtáinál, mivel már a pizzatészta
elkészítésének módjával találkozhattunk előbb, így csak a számra hivatkozva
mutatja a további lépéseket. Ez a módszer sokkal helytakarékosabb, ezáltal több
mindent is be tud mutatni nekünk a könyv, mintha minden egyes hozzákapcsolódó
receptnél CTRL C + V módszerrel bevágnák ugyanazokat a lépéseket.
Ha egy mondatban kellene
összefoglalni azt, amit ez a könyv nyújtani tud: egyszerű, de nagyszerű. Ha
valakinek nincsenek meg egy-egy étel elkészítéséhez szükséges alap lépések,
hogy hogyan is kell azokat elvégezni, azoknak az elején lévő segítségek biztos
alapot fognak nyújtani, hogy bekapcsolódjanak a főzés világába. De közben pedig
nem gondolnám, hogy a gyakorlottabbak unnák magukat, hiszen nagyon szépen
választotta szét ezeket a lépéseket a könyv, így mindenki éppen annyi
instrukciót tesz össze az ételekhez, amennyit éppen szeretne.
Mi egyébként elsőre húgommal egy
póréhagymás krumplipürével, valamint mellé egy töltött csirkemellel
próbálkoztunk. Bár a spenót most nálunk kimaradt a töltött húsból, azért
igyekeztünk a lehető legjobban recepthűek maradni, és valóban nagyon finom lett
a végeredmény. Összességében tehát nagyon örülök ennek az igazán hasznos,
ötletes és dekoratív kötetnek, amit mindig ámuldozva néznek a körülöttem lévők.
0 Megjegyzések