Óriási évzáró haul


 2018-as évben nem mondanám, hogy valamikor különösebben is elszaladt volna velem a ló könyvbeszerzések tekintetében. Book haulokkal sem találkozhattatok túl gyakran a blogon, az utolsó beszámolóm még a Könyvhéthez köthető. Aztán elérkezett az idei december, és az ajándékokkal, akciókkal egybevéve szignifikáns növekedés mutatkozott a könyveim számában. Szám szerint 23 új könyvvel gyarapodott a könyvespolcom, amiről egyértelműen megállapíthatom, hogy könyvmolyságom csúcspontjának tekinthető. Mindemellett egy kis bűntudatom sincsen, ugyanis csupa olyan kötetek ezek, amiket nagyon szerettem volna, így bőven lesz mit olvasnom a jövő évben is. De lássuk sorban, hogy mely kötetek landoltak nálam...

 Elsőként talán a 21. Század Kiadótól érkezett két csodás KULT könyv, amiket már nagyon régóta szerettem volna olvasni. Az egyik az Engedetlenség, ami a korábban megvásárolt A hatalom könyv miatt érdekelt igazán. A másik A hableány és Mrs. Hancock, ami pedig csodálatos külseje miatt fogott meg. Szerencsémre a belsejük is éppannyira fantasztikus volt, és már mindkettőről olvashattok is a blogon, ha esetleg érdeklődnétek a könyvek iránt.


 A Kolibri Kiadótól is két igencsak várós kötet érkezett, főként geek énemnek kedvezve, ugyanis mindkét könyv a Star Wars világához kapcsolódik. A Fajok enciklopédiájában a gyönyörű illusztrációk mellett rövid leírásokkal is találkozhatok, melyekből megismerhetem a világ élőlényeit. De ha még inkább el szeretnék merülni a témában, akkor a Kantin szakácskönyvből elkészíthetem a történet ihlette ételek sokaságát. Mindkét kötet hihetetlenül szép, minőségi darab, ami minden SW kedvelő polcán kötelező elem.


 A Főnix Könyvműhely is óriási meglepetést tartogatott számomra. Már jó ideje az Olvasni jó! versenyükhöz kapcsolódóan én készítem a legújabb könyvekhez a feladatlapokat, valamint egy együttműködésnek köszönhetően, a tanodában, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozom, a kiadó támogatásának köszönhetően mi is részt vehetünk a versenyen. Éppen ezért 6 db meglepetés könyvvel gazdagodhattam, köztük az egyik legjobban várt kötet a Számok trilógia második része, A káosz. A felsorolásból nem maradhat ki a Vénuszi játszma, Az áruló isten, Az árnyéktrón sem. Szerencsére magyar írónők is biztosítják számomra az olvasnivalót, köztük Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái, Vivien Holloway: Forgandó szerencse.

 A Maxim Kiadótól is érkezett a hónapban 2 gyönyörű könyvem. Az első egy ifjúsági kötet, melyben egy gyilkos kilétét hajszoljuk, a Lehull a lepel. Míg a második egy fantasy könyv, a Vér és csont gyermekei, amit már korábban angol nyelven egy könyves dobozban lapulva megszereztem. 


 A legnagyobb rendelésem a hónapban egy BOOK24 és Agave Könyvek akcióhoz köthető, ugyanis rengeteg kötet volt kapható 300 Ft-os áron, így nem hagyhattam ki, hogy ne rendeljek magamnak és ajándéknak is jó néhány könyvet. 13 db tétel landolt a kosaramban, melyből 8 könyv maradt nálam. Az Alien-sorozat négy könyve az egyik tanítványom hatására került a kosaramba, kíváncsian várom, hogy milyen élményeket nyújt majd nekem. Egy újabb Star Wars kötet, A Birodalom visszavág is a polcomra került, így szépen lassan beszerzem a szép borítós verziókat. Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól kötete már nagyon régóta kívánságlistás, egyfajta furcsa vonzalmat érzek a könyv iránt, remélem, olvasással is megmarad majd ez az érzés. És a legnagyobb motiválóerő a rendelésre az áron túl Brandon Hackett Időutazás-duológiája volt. 

 Bár még nem olvastam el az első kettő részt sem A papírmágus trilógiából, de a jegyzettámogatásom felhasználva egyfajta hagyományként, nem hagyhattam ott pár 100 Ft-ért a harmadik részt sem. Így lett teljes A mestermágussal a trilógiám. Egyszerűen imádom ezeket a borítóalkotásokat, élmény fotózni őket. Ajándékba kaptam lakótársaméktól a Kreatív szépírás és kalligráfia című óriást, amire szintén már nagyon régóta fáj a fogam, úgyhogy remélhetőleg hamarosan még szebb írásokkal készülhetek. Végül, de nem utolsó sorban a Prológuson való ajándékozáson kaptam Cersei-től a Vörös veréb könyvet, amiből készült film nagyon megfogott, így alig várom, hogy olvashassam.


 Szerintem egy nagyon jó kis lista alakult itt ki. Kíváncsian várom, hogy milyen élményeket fognak ezek a könyvek okozni, ezekről majd szokásom szerint a továbbiakban is beszámolok nektek. A ti gyűjteményetek milyen könyvekkel gyarapodtak? Írjátok meg nekem! :)

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések