Swift

Cover Reveal | Erik Larson: Fenevadak kertje


 Épphogy túl vagyunk az első hivatalos magyar blogger borítóleleplezésen, már itt is a következő szintén a Könyvmolyképző kiadótól, immár azonban egy kicsit komolyabb téma felé orientálódva. Akik követik az értékeléseimet, tudhatják, hogy az iskolákban nem igazán rajongtam a történelemért, viszont egyre jobban próbálok a témához kapcsolódva olvasni, hiszen több történelmi eseményekre épülő könyv is pozitív csalódás volt számomra. Sokkal inkább értelmét látom ilyen történeteken keresztül megismerni az akkori történéseket, mint a szárazon leadott, bemagolni kívánt, nem túl könnyű követelményeken keresztül elvártakat, ezáltal igenis jövőjét látom az ilyen jellegű könyveknek, történelem oktatás keretén belül is. A Fenevadak kertjét pedig kíváncsian várom!
Író: Erik Larson
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: In the Garden of Beasts
Fordító: Lengyel Tamás
ISBN: 9789633990629
Várható megjelenés: 2015. ősz
Fülszöveg: A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.
Erik Larson

A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták.
Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el.
Számos kiváló újságnál helyezkedett el, dolgozott a The Wall Street Journalnál és a Time magazinnál is. Első regényét 1992-ben adta ki, a legnagyobb sikert Az Ördög a Fehér Városban remekműve aratta, ami Magyarországon is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.
Az író jelenleg Seattle-ben él a feleségével és három lányával.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Instagram