Swift

Cover Reveal | Kristin Hannah: Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok


 Egy igazán érdekes kezdeményezéshez kapcsolódtam, külföldön már eléggé bevett szokás az úgynevezett Cover Reval, mikor is egy hamarosan megjelenő könyv borítóját elsőként a kapcsolódó bloggereknél lehet megtekinteni. Íme a magyar kezdeményezés első exklúzív borító leleplezése, ami nem más, mint Kristin Hannah Szentjánosbogár lányok című könyve. Eddig nem találkoztam a könyvvel semmilyen viszonylatban sem, viszont ilyen fantasztikus borítóval nehéz nem felfigyelni rá. (Az eredeti borítójánál is százszorta jobb.) És bár első benyomásra nem biztos, hogy abba a kategóriába esik, ami lefedi a fő érdeklődésem, de a borító valahogy meghozta a kedvem.
Író: Kristin Hannah
Oldalszám: 656
Eredeti cím: Firefly Lane
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789633736074 
Várható megjelenés: 2015. ősz
Fülszöveg: 1974 nyarára Kate Mularkey már belenyugodott, hogy a nyolcadikos évfolyam társadalmában az ő helye a tápláléklánc legalján van. Aztán legnagyobb ámulatára, a szemközti házba beköltözik a „világ legmenőbb csaja”, és vele akar barátkozni. Úgy tűnik, Tully Hartnak megvan mindene: szép, okos, ambiciózus. Látszólag nem is különbözhetnének jobban. Kate-nek reménye sincs, hogy szerető családjával, akik lépten-nyomon szégyent hoznak rá, valaha is a menők közé tartozzon. Tully viszont csupa titok és csillogás, ám belülről titok emészti. Ők ketten megfogadják, hogy barátok lesznek mindörökre, és a nyár végére TullyésKate-té, elválaszthatatlan barátnőkké forrnak össze.
Így indul Kristin Hannah nagyszerű új regénye. A több mint három évtizeden átívelő, a Csendes-óceán északnyugati partvidékén játszódó Szentjánosbogár köz két nő megrendítő, nagy hatású története, és egy olyan barátságé, amely életük meghatározó eleme lesz.
Tully a kezdetektől fogva kétségbeesetten igyekszik bebizonyítani a világnak, hogy ér valamit. Mivel anyja kicsi korában elhagyta, feltétel nélküli szeretetre vágyik. Vakon követi becsvágyát New Yorkba, majd a világ körül, s hírnévre és sikerre tesz szert… magányosan.
Kate valójában nem akar mást, csak szerelmet és családot, teljesen hétköznapi életet. A maga csendes módján Kate ugyanolyan elszánt, mint Tully. Azt azonban nem tudja, hogy a házasság és az anyaság mennyire megváltoztatja majd. Hogy mennyire szem elől téveszti, ki volt azelőtt, és mit akart. És hogy mennyire irigyli majd híressé vált legjobb barátnőjét…
Tully és Kate harminc éven át támogatják egymást jóban és rosszban, túlélve a barátság viharait is: féltékenységet, haragot, megbántottságot, neheztelést. Azt hiszik, már semmi nem árthat nekik, amikor egyetlen árulás elszakítja őket egymástól… és végső próbának veti alá a bátorságukat és a barátságukat.
Kristin Hannah
Kristin Hannah 21 regény New York Times bestseller szerzője. Hawaiion él férjével és fiával, ahol gyakran hódol egyik kedvenc foglalatosságának: az olvasásnak. Kislányként balerina szeretett volna lenni, végül jogász lett belőle. Íróvá egy utólag szerencsésnek bizonyuló nehézség miatt vált: amikor kisfiát várta, ágynyugalomra ítélték - így minden keze ügyébe kerülő könyvet elolvasott. Akkor jött az ötlet az íráshoz, amit azóta töretlenül folytat is.
Üdvözlettel: Uszáma

You Might Also Like

0 megjegyzés

Instagram