Swift

Cover Reveal | Anne-Charlotte Voorhoeve: Liverpool street


 Ismét utazunk egy kicsit a történelemben, és ismét egy igen érdekes történelmi háttérre épülő könyvnek a magyar borítóját leplezzük le közösen. Mint azt már jó párszor említettem, sokkal jobban szeretem a történelmet "átélni" ehhez hasonlós emberi sorsokon keresztül, mint a nekem kissé száraznak érzékelt történelem könyvekben, történelem órákon. A leleplezett borító szerintem tökéletesen érzékelteti a témát, kíváncsian várom, hogy a külsőségeken kívül, milyen belsővel tud majd meglepni.
Író: Anne-Charlotte Voorhoeve
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Liverpool street
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632459950
Várható megjelenés: 2015.11.03
Fülszöveg: „Ha Mamu engem egyedül akarna Angliába küldeni, megszöknék, és addig bujdosnék, amíg el nem megy a vonat nélkülem! Semmiképpen sem utaznék a szüleim nélkül…”

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer zsidó fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is, hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.
Anne-Charlotte Voorhoeve

Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét.Üdvözlettel: Uszáma

You Might Also Like

0 megjegyzés

Instagram