John Cure: A gonosz új arca


 Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy most egy igazán nagyszerű, s "rémisztő" esemény keretein belül írhatok nektek egy vadi új kiadó, a Mogul Kiadó "bemutatkozó" kötetéről, mégpedig John Cure: A gonosz új arca című pszichothrillerréről. A felajánlott dedikált kötetért nagy köszönet a Mogul Kiadónak, valamint John Cure-nak.

 A kötet külseje abszolút pozitív meglepetés volt számomra. Azt már a képről is megállapítottam, hogy figyelemfelkeltésnek sem utolsó a téma kedvelői számára a borítóra szánt kép, de élőben ez még "ütősebben" hat a keményborítón. Nagyon szeretem a keménykötésű könyveket, de gyakran olvashatóság szempontjából is elég masszívra sikeredik egy-egy ilyen borítás, akkor pedig az olvasás párosul egyfajta "küzdéssel", ami el is vehet az olvasás élményéből. Jelen esetben ez szerencsére nem áll fenn, a kellően masszív kötés mellett a könyv könnyen olvasható.
Író: John Cure
Kiadó: Mogul Kiadó
Oldalszám: 328
Eredeti ár: 2990 Ft
Fülszöveg: A holtak visszatérhetnek az élők világába?
John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el.
Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó.
Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze.
Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút.
Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként a maffiába beépülve. Mégis a legveszélyesebb küldetése most vár rá, amikor az Interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másolós gyilkos nyomában vannak, azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek is visszatérhetnek az élők világába.
John Cure új könyve az élethű szereplőivel, hátborzongató hangulatával és lebilincselő történetvezetésével ismét a misztikus pszichothrillerek legjobbjai közé tartozik.
 A történet fő feszültségkeltő eleme egy, a régmúlt időkbe visszanyúló gyilkossági forma újbóli megjelenése, amelynek minden esetében nők az áldozatai. Közben megismerkedhetünk Joseph Church, s családjának életével, ahol az idő előrehaladtával nem minden oly' tökéletes, mint ahogy azt elképzelték. Nem csak feleségével való kapcsolata romlik meg, de közös fiúkkal sem történnek a dolgok zökkenőmentesen. Vajon, hogyan kapcsolódik a régmúltban, valamint a jelenben történő kegyetlen gyilkosságok, és Joseph családjának története? Gemsi, a fiatal nyomozónő próbál rájönni az igazságra, ami talán minden eddigi realisztikus magyarázaton is túlmutat.

 Nem csak a borító, de maga a történet is nagyon kíváncsivá tett, hiszen mindig vevő vagyok az újdonságokra, és pszicho-thrillert eddig még nem nagyon olvastam, így bár thrillerrel/horrorral már találkoztam, mindenképpen szerettem volna megtudni, hogy a pszicho előtagtól mennyire különbözik társaitól. Azt hiszem részben sikerült is megkapnom rá a választ.

 Egy dolgot biztosan kijelenthetek, a gördülékeny olvashatóság miatt hihetetlen könnyen lehet haladni a könyvvel, és akár a "magába szippant" szóhasználatot is megemlíthetném. Már az első oldalaktól kezdve megtapasztalhatjuk ezt az érzést, és én ezt inkább a valósághű írásmódnak tudtam be. Annyira életszerű volt a leírás, még a durvább jeleneteknél is, hogy így könnyen meg is tudta tartani az érdeklődésem. Emellett a különböző események, időbeni váltakozások is nagyon sokat hozzátettek ehhez a már-már filmszerű élményhez.

 Ami miatt maradt egy pici hiányérzetem, az a nagyobb csattanó eljövetele, avagy valamiféle olyan szál behozatala, ami végig ott lett volna a szemünk előtt, s esetleg a végén állhatott volna össze a kép. Így talán egy kicsit egyértelműbb maradt a dolog, viszont annak kidolgozottsága, és az események, apróbb utalások összekapcsolása mindenképpen értékelendőek, valamint a megmagyarázható dolgokon túlmutató végkifejlet is igazán egyedivé teszi az összképet.

 Sajnos a legizgalmasabb részeket nem fejthetem ki bővebben, hiszen akkor "lelőném a poént", viszont annyit elárulhatok, hogy a végkifejlet előtti részek is bőven tartogatnak magukban ilyen jeleneteket, a "gyilkos" fejében lezajló gondolatokat is nagyon érdekes volt olvasni, ami egy kicsit más megvilágításba helyezte az addigiakat, a végkifejletet tekintve sem okozott csalódást.

 Áttérve a szereplőkre, nem csak a már említett jelenetek, helyzetek voltak nagyon életszerűek, hanem a szereplők is annyira kidolgozott, összetett karakterek, hogy könnyű volt azonosulni némelyikőjükkel. Az egyik ilyen személy, akit nagyon megkedveltem, az apa, Joseph, a másik pedig a nyomozó, Gemsi, akinek akár az előzmény életútját is el tudnám képzelni egy új történetben részletesebben. (Vagy egy teljesen új ügy nyomozójaként.) Rajtuk kívül az anyára, és Eddire sem lehet panaszunk, nagyon jól "működtek" ők is a történetben.

 Összességében tehát abszolút nem bánom, hogy olvashattam ezt az igazán életszerű, de mégis misztikus pszichothrillert. Amennyiben egy kicsivel több gonoszság, és egy kis megtévesztő csavar is várt volna a végén, akkor akár tökéletesnek is mondhatnám a történetet. Közben pedig mégis ez teszi (plusz az a "kis" misztikum) oly' egyedivé. Mindenesetre mindenkinek ajánlom, hogy a végére járjon a dolgoknak, s remélem mindenki legalább annyira fogja élvezni az olvasását, mint én.

Értékelés:
Borító:
Kedvenc karakter(ek): Joseph, Gemsi.



Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, - amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is)- kiraktunk az ablakba, néhány faragott tököt, egy csontvázat, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forró csoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, - igen, egy fehér lepedő rajta két lyukkal - boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei! Bizony, ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt.
Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. Gyorsabban fogyott az édességünk, mint, ahogy számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott.
Amiatt a sajnálatos következmény miatt - a szégyen mellett - csínytevésekben lesz részünk.
Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat, emotikonokat rejtenek el.
Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek, segítsetek nekünk meg találni, hogy az emojikból mennyit rejtettek el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 db gazdátlan könyvünk. 

Számoljátok össze a tök, zombi, szellem, denevér képecskéket, írjátok be számukat a Rafflecopter dobozba, és találjátok ki az utolsó két napon, hogy kik voltak a csínytevők!

Nyereményjáték
Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és hozzánk hasonlóan ti is elolvassátok, megnézitek majd ezeket a fantasztikus könyveket, témához illő filmeket.
Négy halloweeni csínytevőnknek köszönhetően a héten olvasható bejegyzéseket ellepték a különböző "rémisztő" emojik, emotikonok. A ti dolgotok összeszámolni, hogy a különböző emotikonokból hány darab található összesen a blogbejegyzésekben. 
Ezen kívül, az utolsó két napon a négy csínytevő is elrejtőzik egy-egy blogbejegyzésben, ahol elárulják nektek, hogy milyen jeleket szórtak szét a blogokon. Nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik emojihoz, melyik csínytevő tartozik. 
Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a 12 db felajánlott könyv egyikét, a fent említett feladatokon kívül, mint egy megköszönésképpen a kiadók felé, like-olnotok kell facebook oldalukat, továbbá a Prológus csapatának oldalát is. Sok sikert!
a Rafflecopter giveaway

Üdvözlettel: Uszáma.

2 Megjegyzések

  1. Segítsetek! Nem találom a segítséget a csínytevőhöz. Megmondanátok, hol találom? Nem kizárt, hogy csak én vagyok a béna. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Flóra!
      Nem ebben a bejegyzésben található a csínytevő. Az a bejegyzés ma késő este várható, de holnap is lesz még idő kitölteni a rafflecopter dobozt. ;) :)

      Törlés