Cover Reveal | Holden Rose: A fáraó jogara | Nyereményjáték


 A XXIII. Könyvfesztiválra érkezik Howard Matheu legújabb kalandja, sorrendben a negyedik: A fáraó jogara. Nita, Howard és Gil ezúttal olyan helyzetbe csöppennek, amit három vérbeli nyomozó egyszerűen nem hagyhat ki. Egy trükkös múzeumi lopás, aminek a kulcsát Howard szinte az első pillanatban megfejti, de egy felnőttek és nagy gyerekek uralta világban ez mit sem számít. Számos akadályt kell még legyőzniük ahhoz, hogy bizonyítékokat találhassanak és lebuktathassák a tettest, akit velük együtt a rendőrség is keres.

 Ha a múzeum félelmetes félhomálya, a gyanúsabbnál gyanúsabb gyanúsítottak és Kheopsz fáraó kóborló szelleme nem lenne elég, még ott van nehezítésnek Zed, a hetedikes, aki eléggé fura módon próbál segíteni...
Író: Holden Rose
Cím: A fáraó jogara
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Várható megjelenés: 2016. április 21.
Fülszöveg: „Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, de most kapóra jönne, ha tizenkettő lennék.
Annak is örülnék, ha a múzeumban maradnának a tárgyak, mire odaérünk megnézni őket. Emellett nagyon kellene egy eredeti ötlet a halloweenes jelmezemhez, és igazán elárulhatná valaki, hogy Nitának mi baja van velem...
De azt hiszem, ezekkel a gondokkal inkább megküzdök egyedül, vagy a titkos társaságommal, csak ez a Kheopsz fáraó hagyjon már minket békén! Mert így se nyomozni, se tanulni, se aludni nem tudunk!
Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.”

A sorozat eddig megjelent részei:
  • A harmadik
  • A Nyúl akta
  • A kutyaházas eset  (novella)
  • A fáraó jogara
  • Az aranykapu rejtélye (novella)
  • Az ellopott karácsony


 Nagy örömömre szolgál, hogy elsők között mutathatom meg nektek a legújabb Howard Matheu különös esetei résznek, A fáraó jogarának borítóját, megjelenési hírét. Már korábban is olvashattátok, hogy mennyire lenyűgözött a sorozat első részének története, A harmadik, és hamarosan A Nyúl aktáról is olvashattok a blogon. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a második rész még nagyobb sikert aratott nálunk. Kategóriájában mindenképpen hiánypótló történetekről beszélhetünk, mely nemcsak, hogy szórakoztat, de értékeket is nyújthat a fiatalabb olvasók számára. És, mint láthatjátok nem tartozok éppen a célközönség közé, mégis nagy kíváncsisággal, örömmel olvastam. És fogom is, a további részeket is. Amennyiben sikerült már most felkeltenem az érdeklődésed, akkor az alább látható nyereményjáték során akár meg is nyerheted az új könyv egy példányát, de akár elő is rendelheted egy igazán különleges ajánlat kereteiben.

Idézetek

„Sarah gyönyörű, okos és kedves. Ezeket egyszerűen igazságtalanság lenne elvitatni tőle. Nem ismerem minden tulajdonságát, szóval nem tudom, milyen, ha dühös, mert valaki lekapcsolja neki a fürdőszobában a lámpát, vagy milyen, amikor örül, mert alig talál ki valaki a fürdőszobából, miután lekapcsolta neki a lámpát. De a kedvesség meg a mosolygósság, illetve az okosság, elég nyilvánvalóak.”


„Rövidesen az egész múzeum olyan lett, mint egy felbolydult méhkas. Először az összes látogató csak nézegetett felfelé, mert onnan villogtak a piros lámpák, és a sziréna is arról szólt, de aztán a tárlatvezetők meg a jegyszedők nekiálltak kifelé terelni mindenkit. Ez önmagában még nem is okozott volna gondot, de ekkor a biztonsági őrök odaálltak az ajtókhoz, és megkérték ugyanazt a mindenkit, hogy ne mozduljanak, mert senki sem mehet ki, amíg a rendőrség nem jött be.Mi egy kicsit távolabb álltunk, mert már elindultunk felfelé a lépcsőn, így jól ráláttunk a nagy előtérre. Belülről kifelé terelték az embereket, kívülről meg befelé. És akkor, amikor már elég nagyra nőtt a zűrzavar, megjelent a rendőrség. Először csak két járőr érkezett, aztán egyre többen jöttek. Akadt köztük motoros meg tányérsapkás, de még öltönyös is.”


„Erre mondják azt: teljes siker. Gil kimeresztette a szemét, Nita pedig tapsolt. Újra megállapítottam, mennyire kicsi ez a kerti házikó. /…/ Ezúttal épp ujjongani nem sikerült teljes erőbedobással benne, mert ennyi könyöknek egyszerre nem jut hely fejmagasságban. Ezért hagytuk Nitát egyedül „táncolni”, még így is beverte a fejét vagy kétszer;”

Nyereményjáték

Oszd meg EZT a bejegyzést és nyerj egy példányt A fáraó jogara című könyvből, amit maga a szerző fog kisorsolni és dedikálni neked! (Vagy valami hasonló, ahogy neked tetszik)


Kapcsolódó linkekÜdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések