Swift

Cover Reveal | Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán & Mindörökké ​várni


 A tegnapi leleplezés után egy újabbal érkezem, méghozzá Böszörményi Gyula két Könyvhéten megjelenő újdonságáról. Az egyik az Ambrózy báró esetei sorozat kiegészítőkötete lesz, míg a másik megjelenés egy teljesen új, meglepetés kötet. Sajnos a sok olvasmány mellett még nem jutottam el odáig, hogy Böszörményi könyveket olvashassak, de már dedikált állapotban várnak a polcomon a sorozat majdnem mindegyik megjelent része. Kíváncsian várom, hogy milyen élményeket okoznak majd. Azt viszont már most tudhatom, hogy az író fantasztikus. A kötetek borítói is elnyerték tetszésem. :)
Író: Böszörményi Gyula
Cím: Bitó és borostyán
Kiadó: Könyvmolyképző
Várható megjelenés: 2017. június 8.
Fülszöveg: 1900. december 9-én este a Keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest–Predeal–Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív, Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, akit szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, első osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiában csak úgy emlegetik majd az 502-es járatot, mint „a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt”.
Az új Ambrózy-történet az Ármány és kézfogó című regény idejében játszódik, és Hangay Mili kisasszony első önállóan felderített bűnügyét meséli el.


A sorozat eddig megjelent részei:
  • Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
  • Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
  • Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
  • Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Böszörményi Gyula

Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.
Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel, esszékötetekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt, végigvigyorogják – ahogy az eKultura kritikusa is tette.
Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attila-díjat kapott, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, tavaly pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.

Író: Böszörményi Gyula
Cím: Mindörökké ​várni
Kiadó: Könyvmolyképző
Várható megjelenés: 2017. június 8.
Fülszöveg: „A magány, amit érzett, szavakkal leírhatatlan volt. Szerencsére nem is kívánta tőle senki, hogy megfogalmazza a kínt, ami egészen apróra préselte a lényét. Ült az ezüstös csillogású, fagyba dermedt metánhullám peremén és a fekete eget bámulta.”


You Might Also Like

0 megjegyzés

Instagram