Mauri Kunnas: Mikulás ​és a varázsdob


 Az elmúlt időszak számomra abszolút a gyerekkönyveké volt. Leginkább most azokat szerettem legjobban, amik valahogy a hidegebb, bekuckózós időhöz, ünnepekhez kapcsolódnak valamilyen formában. A Mikulás és a varázsdob pont ilyen, szóval nem véletlen, hogy az egyik este erre esett a választásom. A témája mellett leginkább a borító hangulata volt, ami megfogott, hisz igen látványos ábrázolásmódot tár elénk. Az ajánlót a Prológus Könyvek a fa alá projektje keretén belül hozom most el nektek. Lássuk, hogy miről is szól a történet...

Oldalszám:
 46
Eredeti ár: 3499 Ft
Fülszöveg: Mikulásfalván egymást követik a furcsábbnál furcsább esetek. Hogy került bors a mézeskalácsba? Ki tüntette el az égről az északi fényt? És miféle vírus támadta meg a számítógépet éppen akkor, amikor már megoldódni látszott a rejtély?
A Mikulás már majdnem a végére ért az idei karácsonyi kívánságoknak, amikor kis manói a zsák alján különös firkát találnak egy megsárgult levélpapíron, alatta pedig egy titokzatos nevet: Bikfic. Mikulás és a manók elindulnak, hogy megfejtsék a rejtélyes levelet, de a dolgok nem egészen úgy mennek, ahogy kellene. Valaki egyfolytában borsot tör a Mikulás orra alá. Vajon miért?
A neves finn illusztrátor, Mauri Kunnas karácsonyi története ezúttal is izgalmas és vidám kalandot ígér.
  Nem elég, hogy Mikulás náthás, ezen felül rengeteg furcsa dolog történik körülötte, és minden jel arra utal, hogy valami vagy valaki ellene dolgozik. Mindeközben egy különös rajz megfejtése sem könnyíti meg Mikulás és segítői életét. Vajon a rajzot készítő Bikfic mit szeretne igazán? Mindenki mást lát bele, és csak a saját igazát fújja, így galibából galibába keverednek hőseink. Végül sikerül-e minden rejtélyt megoldani? Mesekönyv lévén nem árulok el nagy titkot, hogy igen, de a mindehhez vezető út, és történetszálak összefűzése jelent majd igazán sokat.


 Az erőssége nem csak a kereken lezárt történet, hanem a benne található humorosság. Igen, a fenti képen megtekinthetitek, ahogyan éppen a Mikulás fenekébe harap egy játék T-rex. Ez a fajta humor szerintem abszolút telitalálat lehet az ajánlott óvodás és kisiskolás korosztály számára, bár bevallom, hogy én magam is elmosolyodtam egy-egy ilyen jelenet olvastán. 

 Ami pedig szintén elengedhetetlen az ennek a korosztálynak szóló könyveknél, azok a képek, illusztrációk, melyek játékos elhelyezésével izgalmas megjelenítési módokat szolgáltat. Nem csalt az előérzetem a borító kapcsán, ugyanis a könyvben is nagyon látványos képeket jelenített meg az illusztrátora. Ezek óriási részletességgel készültek el, így mindegyikben akár több percen keresztül is elveszhet, aki nézegeti. Így akár a kisebbek számára akkor is izgalmas lehet a kötet, ha maguktól szánják rá magukat a lapozgatásra.


 Összességében tehát nagyon ajánlom a mesekönyvet minden gyerkőc számára, hogy a karácsonyi bekuckózás egy izgalmas, de közben mégis vicces történet olvasása, hallgatása közben teljen. Szerintem a szülők is élvezni fogják ezt az utazást, mely felelevenítheti bennünk a régmúlt, gyerekkorunk vágyait. Tartsatok ti is Mikulással, Bikficcel és persze a varázsdobbal. Mert varázslatok ugye léteznek, pláne karácsony táján.


Értékelés:
Borító:

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések