Sokszínű madaraink

 Mindig ámulva figyelem a DK jelecskével ellátott ismeretterjesztő, gyerekeknek, fiataloknak szánt könyveit, ugyanis legtöbbször ezek minőségi értékeket képviselnek. Így választottam ki A madarak lenyűgöző sokszínűségét is, mely már borítójával is csalogatja az ember szemét. A könyv témája is kedvez a kíváncsi nebulóknak, mind tudjuk, hogy kíváncsiságuknak többféle állomása van, melynek felsorakoztatott témái között a madarak is sokszor kiemelt szerepet kapnak. Nézzük is, hogy mi minden szerepel ebben a könyvben...

Író:
David Lindo
Kiadó: HVG Könyvek
Oldalszám:
 80
Eredeti ár: 4200 Ft
Fülszöveg: Ez a könyv elrepít a madarak világába, ahol sasok szárnyalnak, és fülemülék dalolnak.

Csodáld meg, milyen ügyes vadász a szélsebes vándorsólyom, derítsd ki, melyik dinoszaurusz távoli rokona a galamb, és hogy miért fontos a madarak jelenléte bolygónk életében!

Rá fogsz jönni, hogy nem csak színes tollaik teszik őket lenyűgözővé.

A szerzőről:

David Lindo, a lelkes „városi madarász”, egész gyerekkorát a madarak bűvöletében töltötte. Felnőttként hivatásának tekinti, hogy természetvédő szervezetekkel együttműködve minél több emberben felkeltse az érdeklődést e csodálatos élőlények iránt.
  
 David Lindo igazán részletesen körbejárja a madarakhoz kapcsolódó területek sokszínűségét. A könyv nem csak szimplán fajismertetéssel próbálja közelebb hozni ezt a világot számunkra, de számos aspektusát vizsgálja. Madáretológia, élőhelyek, származás, emberekkel való kapcsolat, különlegesség. Ezek mind-mind külön fejezetekre bontva jelennek meg a könyvben. Biológia tanárként elmondhatom, hogy részletesen, szakkifejezéseket pontosan használva, de mindeközben mégis érthetően, kompakt formában mutatja be ezeket, kiemelve a leglényegesebb, legizgalmasabb részeket.


 A könyvben található illusztrációk, képek egyszerűen gyönyörűek. A stílus, amit az alkotott könyv képvisel, valósághű, szépen bemutatja az egyes fajok, helyek ismertetőjegyeit. A különböző oldalakon leginkább ezek szerepelnek hangsúlyosabb részben, nincsenek óriási, összefüggő szöveges részek, ezáltal akár a kisebbeknek is érdekesebb lehet a könyv. Ami szintén pozitív, hogy nem csak vízszintesen találhatunk oldalpárokat, hanem elő-elő fordul benne olyan is, amikor függőleges formában tudunk ámuldozni ebben a különleges világban.


 Ezeknek a könyveknek nincsen kifejezetten évszakja, aktualitásuk mindig, minden korban adott. Ajánlom azoknak a szülőknek, akik gyermekeik számára szeretnének átfogó, de közben mégis látványos élményt nyújtani a madarakról. A könyv böngészése, olvasása a szabadban még több izgalmat tartogathat magában. A leendő kis madarászok felismerős játékot is játszhatnak, hiszen a képekkel összehasonlítva a valóságban is "kincsekre" lelhetnek. Kellemes böngészést, olvasást mindenkinek!

Értékelés:
Borító:

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések