Találjunk ki minden parányt


 Ahogyan ígértem itt vagyok egy újabb könyvvel, ami a gyerekeket célozza meg, és ráadásul magyar író nevét találhatjuk a borítón. Természetesen nem lehet más oka ennek, mint a Prológus magyar írók projektje, melyet minden évben igyekszünk beilleszteni, hiszen célzottan is érdemes hazainkra odafigyelni. A Parányi talányok könyvvel már találkoztam, így kíváncsi voltam, hogy a második részében milyen újdonságokkal találkozhatok majd. Kitalálós könyv révén izgalmas talányokat tartogatott magában az első rész is, tehát nem is volt kérdés, hogy belevetem magam a másodikba. Hogy jól tettem-e, a továbbiakból kiderül...


Író:
 Hatvani Csaba
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 72
Eredeti ár: 3999
Fülszöveg: Ebben a tréfás, sokszínű mondókáskötetben állatok mutatkoznak be játékosan.
Vajon milyen állatok mesélnek így magukról?
„Legyezőm faromon hordom…”
„Fülem és orrlikam karika…”
„Fákon morzét kopogtatok…”
„Fogammal fát döntök rakásra…”
„Sörényem lengő zászló…”
„Leszállópályáim virágok…”

Fejtsd meg ezeket a parányi talányokat, és megtudod!

Add a gyermeked kezébe, és élvezzétek az okos, vidám pillanatokat!

A PARÁNYI TALÁNYOK első kötetét Csukás István ajánlotta az olvasók figyelmébe!

A Merítés-díj zsűrije beválogatta a 2019-es év tíz legjobb gyermekkönyve közé.

A jelenlegi kötet harminc újabb állatos találós kérdéssel örvendezteti meg olvasóit.

Felolvasásra négyéves, önálló olvasásra hétéves kortól ajánljuk!
  
 A könyv fő csapásvonala, hogy állatokról írt fejtörőket, kitalálós versikéket olvashatunk a gyerekekkel, melyből kitalálhatjuk, hogy a következő oldalon milyen illusztrációval találkozhatunk. Ezek a versek természetesen a felnőtteknek igen könnyűek, de a kisebbeknek biztosan van benne olyan, amihez jobban meg kell mozgatniuk a gondolkodásukat. Maguk a versikék nagyon hangzatosak, az író tökéletesen ragadta ki az állatok legjellegzetesebb tulajdonságait. A következő oldalon találhatjuk az állat képét, egy kis tudományos vonatkozást, valamint megtalálhatjuk az újabb fejtörőt is.

 Ami újdonság, hogy a kitalált állat betűivel is játékra hívja a gyerekeket Hatvani Csaba, egy kis betűcserével akár másik szavakra is rájöhetnek. Ezek nagyon ötletesek, és fejlesztés szempontjából sem utolsók. A lenti képen láthattok is rá példákat, hogy pontosan mire gondolok. Ami mellett még nem mehetünk el szó nélkül, azok az illusztrációk. Meseszép teljes oldalas ábrázolások találhatók a könyv minden oldalán, ami még hangulatosabbá teszi a könyv talányaival eltöltött időt, ezzel is növelve a gyerekek (és velük foglalkozó felnőttek) motivációját.


 Összességében tehát bátran ajánlom a Parányi talányok sorozat részeit gyerekeknek és szüleiknek. A fülszövegben található ajánlást (4 éves és 7 éves) én is bátran alátámasztom, de azoknak is segítség lehet a fejlesztésben, akiknek problémái, elakadásai vannak a betűkkel, ugyanis a megfelelő fejlesztés részeként is alkalmazható más feladatokkal összeillesztve.

Értékelés:
Borító:

Üdvözlettel: Uszáma.

2 Megjegyzések

  1. Érdekesség: ezt a könyvet is Imelda Green illusztrálta, mint a Sütimeséket. Sebők Orsolya művészneve: Imelda Green. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pont tegnap írtam a Sütimesékről, ahová már én is beírtam az alkotó művésznevét. Csodákat alkot.😍

      Törlés