Irány Pandora

 Kétségkívül az egyik legjobban várt történet volt az idei évben az Avatar második része. Talán mondhatjuk is, hogy nem csak ennek az évnek volt a várományosa, hiszen elég rég óta húzódott a film tökéletesítése. Az első rész 2009-ben nagy kedvencemmé vált, majd most újra gyermeki várakozással nekiindulva fogadtam a második részt is. A Prológuson Adaptációk hetét tartunk, amihez kapcsolódóan mind a két Avatar filmhez kapcsolódó Kolibris kiadványt fogok nektek ma és holnap bemutatni. Elsőként az első részről, Az Avatar világáról olvashattok...

Cím: Az Avatar világa
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 128
Eredeti ár: 4999
Fülszöveg: Fedezd fel James Cameron Avatarjának elképesztő világát!
Látogass el a Pandorára, és térképezd fel minden apró részletét a kivételes földrajzától kezdve a növény- és állatvilágán át az egekig és a tengerekig.
Ismerd meg a na'vik kultúráját és a korábban ismeretlen tájak különböző klánjait.
Találkozz azokkal az emberekkel, akik kizsákmányolnák ezt a fantasztikus birodalmat, és azokkal is, akik meg akarják óvni.

Légy te is egy a felfedezők közül!

Zoë Saldana előszavával és Jon Landau bevezetőjével
 Kétségkívül nagyon összetett világot alkotott meg az Avatarral James Cameron. Nem csak a történetvezetéssel operál jól, hiszen az egésznek a monumentalitása éppen a megalkotott részletekben rejlik. A klánok, állatvilág, teljesen új univerzum összeállítása mindig sok érdekességet tartogat magában, talán éppen ebben rejlik az óriási siker. Az alap gondolat már a 2000-es évek elején a környezetvédelemhez, az emberiség gyarló, kizsákmányoló hozzáállásából pattant ki. Fikció, de teljes mértékben a való világunkból merítkezik.


 Az enciklopédia minden területet bemutat, és mindezekhez a filmkockákból megjelenített illusztrációkkal kapcsolódik. Nagy alapú könyvről van szó, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a filmhez méltó módon jelenítse meg a rajongók számára a varázslatos, színes pandorai világot. Az egyes fejezetek közül számomra különösen izgalmas volt a Szent helyek névre hallgató, ugyanis nagyon izgalmasnak tartom a na'vik hitvilágát. Ezek mellett megismerhetjük Pandora elhelyezkedését, az állatvilágot, növényvilágot, magukat a na'vikat, az omatikaya klánt, valamint néhány másikat is, és persze az RDA sem maradhat el sok-sok érdekesség megjelenítése mellett.


 Összességében tehát egy nagyon látványos, és a lényeget összefoglaló, szintetizáláshoz tökéletes kötetről beszélhetünk Az Avatar világa esetében. Az érdekességek kellő mértékben adnak hozzá a filmélményhez, a rajongók pedig örülhetnek, hogy egy ennyire látványos darabbal gazdagodhat a relikviákkal teli gyűjteményük. Abban is segítségetekre lehet, ha esetleg az új film megnézése előtt szeretnétek feleleveníteni Pandora világát, az első film történéseit. 

Értékelés:
Borító:

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések