Book Lovers' Tag


 Sziasztok! Arra gondoltam, hogy egy kicsit aktívabbá próbálok válni a blogon, így keresgéltem különféle "tagek", és könyvhöz kapcsolódó kérdések között. Így most szeretném az elsőt közszemlére tenni. Bár ezek tagek, mivel engem sem jelölt meg senki, így én sem jelölnék meg kifejezetten embereket, akinek van kedve úgy is kitölti. Én ezen a külföldi blogon találtam erre.

  • Do you have a specific place for reading?
    Általában az ágyamban szoktam olvasni. Szerintem ez a legmegfelelőbb hely az olvasáshoz, ugyanis mindenféle pózban lehet itt olvasni. Mint minden könyvmoly tudja, össze-vissza fetrengve a legjobb olvasni. :D
  • Bookmarks or a Random Piece of Paper?
    Mindenképpen szeretnék majd néhány különleges könyvjelzőt begyűjteni, de az Útvesztős-Tűzpróbás ajándék könyvjelzőkön kívül nem rendelkezem más könyvjelzővel. Ezt mindig helyettesítem valamilyen papírral, vagy a könyvmolyképzős garanciajegyet, és kis könyvajánló papírjukat szoktam még használni.
  • Can you just stop anywhere or do you need to finish a chapter?
    Mivel szép nagy családom van, így elkerülhetetlen, hogy fejezet közben "kellek" valakinek. Mindig a legizgalmasabb, fejezet közepe fele, esetleg mondat közben állítanak meg. Már kezdek hozzászokni, úgyhogy ez abszolút nem szokott zavarni.
  • Do you eat or drink while reading?
    Nem szoktam se inni, se enni olvasás közben. Az egyik az, hogy tuti leenném, leinnám a könyvet (és ennél én jobban vigyázok rájuk), a másik meg, ha megszomjazom/éhezem, akkor szünetet tartok, és ha végeztem, folytatom tovább.
  • Music or TV while reading?
    Mikor olvasok, akkor nekem teljes nyugalom kell ahhoz, hogy teljes mértékben elmerüljek képzeletemben, így minden zavaró tényezőt kiiktatok olvasás közben. Nekem az olvasás olyan, mint egy film, amelyben én is testközelből élhetem meg a történéseket.
  • One book at a time or several?
    Érdekes, mert amikor elkezdtem többet olvasni, akkor egyértelmű volt számomra, hogy egyszerre csak egy könyvet olvassak. Aztán most, hogy jobban belemerültem már be kell látnom, hogy hosszabb (900+) terjedelmű könyveket nem tudok egy huzamra elolvasni. Így alakult, hogy mostanában 2 könyvet olvasok egyszerre. Ennél többet nem hiszem, hogy vállalni tudnék.
  • Do you prefer to read at home or elsewhere?
    Mivel javarészt itthon töltöm napjaim nagy részét, ezért azt mondom, hogy itthon. Viszont a későbbiek folyamán "fel kell készülnöm", hogy akár utazás közben, suliban akárhol is sort kerítsek olvasásra. "Mindenhol jó, de legjobb otthon."
  • Read out loud or silently?
    Mindig magamban olvasok, hacsak nem mesét olvasok a tesóimnak. Ha hangosan olvasok, akkor kevésbé érzem magam a történetben, mintha magamban olvasnék, és peregne előttem a "film".
  • Do you read ahead or skip the pages?
    Nem szokásom kihagyni részeket, oldalakat. Még ha nem tűnik fontosnak az adott pillanatban, akkor is végig "küzdöm" magam rajta, lehet, hogy későbbiek folyamán még fontos információkat is rejtegethet.
  • Breaking the spine or keeping it like new?
    Mindig nagy csodálattal nézek könyveimre, így nem kérdés, hogy a tőlem telhetően legjobban vigyázok rájuk. Szóval ez nem is kérdés számomra! Az eddigi könyveim mind úgy néz ki (kivétel egy, amit kölcsönadtam... Soha többet!) mintha újak lennének.
  • Do you write in your books?
    Nem, nem írok a könyveimbe. (Hacsak nem sulis könyvről beszélünk...)
Üdvözlettel: Uszáma.

2 Megjegyzések

  1. hi there :)

    I own the "blog abroad"you found this from. Thanks for linking it to me!!
    I just wanted to say that the similarities between our wordpress blogs is uncanny (here's my wordpress blog - I'm not kidding. Look! www.achangelingchild.wordpress.com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi! :) WOW! :D We use same theme, but i will change before long. (Beacuse I used it long time ago.) Thanks for the tag, and for comment. :)

      Törlés