Az Olympus istenei Book Tag


 Ma egy igen hosszú, és kreatív könyves tag-et hoztam, ahol különböző istenségekhez kell könyveket társítani az eddigi olvasmányaim közül. A Tag-et 'Fancsali olvas' blogon találtam, és Botond the Bookastic-et hívnám ki egy videóbejegyzéses kitöltésre. ;)

Zeusz
Az istenek és a mindenség királya, az ég és a villámok ura
Nevezd meg a kedvenc vezetőd, legyen jó vagy rossz: Arnold Iras a Holdárnyék sorozatból, aki az egyik kedvenc könyves karakterem lett.

Héra
a házasságot és a születést védelmező istennő
Nevezd meg a legjobban működő házasságot, amiről olvastál: Most nagyon el kellett gondolkodnom, hogy mit írjak ide, mert nem nagyon találkoztam eddig házasságokkal, aztán beugrott A titánok bukása, ahol Maud és Walter kapcsolata nagyon figyelemreméltó volt, hiszen a körülményektől függetlenül mindvégig kitartottak egymás mellett.

Démétér
a földművelés és a termékenység istennője
Nevezd meg azt a könyvet, ahol legszívesebben lapáttal kergetted volna el az istennőt, vagyis, ahol idegesített a gyerek karakter: Nem szoktam nem szeretni a gyerekeket, legalábbis eddig még nem találkoztam ilyen történettel. Egy karaktert viszont nem sikerült megszeretnem, Trist a Beavatottból.

Poszeidon
a Tenger és a földrengések istene
Egy könyv, amin annyit sírtál, hogy egy kisebb papírzsepi-gyártó cég egyhavi bevételét biztosítottad: Sebastian Barry: Messze, messze. A mai napig sem sikerült értékelést írnom a könyvről, az viszont biztos, hogy többször fogom még olvasni.

Dionüszosz
a bor és mámor megtestesítője, aki értett a mezőgazdasághoz és termékenységet is hozhatott
Egy könyv, ami mellett nem tudtad megállni, hogy ne egyél/igyál valamit: A Cleadur - Dobszó a ködben könyvben annyiszor isznak, hogy már az olvasó is kedvet kap hozzá... :D

Apolló
a Nap és a költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a gyarmatosítás, a művészetek és az íjászat istene
Nevezz meg egy könyvet, amit csak és kizárólag napfényben, biztonságban, árnyékoktól és ijesztő elemektől mentesen mersz olvasni: Enyhe túlzás, de a leghátborzongatóbb Josh Malerman: Madarak a dobozban volt számomra. Fantasztikus könyv!
Artemisz
a Hold és a vadászat szűz istennője, ő segít a szülésnél és védelmezi a nőket és a gyermekeket
Nevezz meg egy igazi "badass" főhősnőt, aki nem várná meg a szőke herceget fehér lovon, hogy megmentse, hanem ő menne a sárkány elé: Azt hiszem annak, aki olvasta Ann Aguirre: Menedék című könyvét, nem kell magyaráznom, hogy miért Pikket választom.

Pallasz Athéné
a bölcsesség és az igazságosság istennője
Egy könyv, ami teljesen a csőbe tudott húzni téged, hogy aztán a végén egy óriásit koppanhass: Szintén túlzásnak gondolom, de Veronica Roth Beavatott trilógiájától sokkal többet vártam, mint amit kaptam, ezért valamilyen szinten csalódott vagyok.

Hermész
az istenek hírnöke, a pásztorok, utazók, kereskedők istene, az ékesszólás, az irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője
Egy könyv, ami elviselhetetlen vágyat ébresztett benned az utazásra: Moskát Anita: Horgonyhelye nagyon elgondolkodtató volt számomra, mondhatni átértékelődött bennem néhány dolog. A következő értékelést erről a könyvről olvashatjátok majd.

Héphaisztosz
az istenek kovácsa, a tűz és vulkánok istene, a mesteremberek védelmezője
Melyik az a tárgy az olvasmányaidból, amit az életben is szívesen használnál: Bár még nem olvastam (de mihamarabb szeretném), Harry Potter világából egy varázspálcát választanék. Természetesen varázserővel "karöltve", és akkor végre én is tudnék varázsolni.

Árész
a háború istene, az értelmetlen vérontás és a kegyetlen öldöklés megtestesítője
A "leglátványosabb" csata amit eddig olvastál: Itt lenne az ideje elkezdenem valami jó kis csatákkal megtűzdelt fantasyt olvasnom, ugyanis eddig ezek valahogy mindig elmaradtak. Csatákkal találkoztam már A titánok bukásában, és a Messze, messzében. Na jó, azért az Acorenu-ban is nagyon menő, izgalmas jelenetek voltak.

Aphrodité
a szerelem és szépség istennője
A legszebb szerelmi történet amit valaha olvastál: David Levithan: Nap nap után című könyvének főszereplőinek, "A" és Rhiannon megfoghatatlan szerelmének története. Bár nem rajongom a szerelmi történetekért, de ez mindent vitt.

Hádész
az alvilág ura
Egy karakter, akit bármikor átküldenél Hádész birodalmába, hogy végre megszabaduljon tőle a világ: Egyszerűen nem tudok választani, szerintem minden karakterre szükség van egy könyvben, hiszen tőlük lesz valamilyen (legyen az jó vagy rossz) a könyv. (Vesszen Tris?! :D )

Hestia
a családi tűzhely védőistennője
Egy könyves hely, ahová szívesen beköltöznél: Irány a Mooshadow iskolája!

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések