To Be Read #august


 Előző hónapban összegyűjtöttem azt a pár könyvet, amit mindenképpen szerettem volna elolvasni, és annyira pozitívan hatott rám ez a listába gyűjtögetés, hogy minden könyvet időben el is olvastam. Ha már  így alakult, akkor mindenképpen megpróbálom folytatni ezt a bejegyzéssorozatot, hátha a továbbiakban is ilyen hatással lesz majd rám. Emellett rá kellett jönnöm, hogy nem is olvasok annyit egy év alatt, mint amennyit szeretnék, amivel számügyileg nincs is akkora gond, hiszen nem feltétlenül a mennyiség számít, hanem a minőség, és ilyen tekintetben egy szavam sem lehet. Ellenben kitűztem célul, hogy idén el szeretném érni az 50 elolvasott könyvet. Talán nem tűnhet olyan soknak még ez sem, viszont az elkövetkezendő időszakban nagyon figyelnem kell majd rá, hogy tartani tudjam ezt a számot a rengeteg teendő mellett. Nagyon remélem, hogy sikerülni fog, de lássuk az augusztusi tervezetemet...

Az első kötet a Magisztérium sorozat 4. része, Az ezüstmaszk, amit majd a Prológus Back to School hetére fogok értékelni nektek. Mivel bár a listát már a hónap elején összeállítottam, a bejegyzést kicsit később írom most meg nektek, így ezt már el is olvastam. Sajnos nem aratott sikert, az előző részeit sokkal, de sokkal jobban szerettem. Reméljük, a lezárásnál majd újra javítanak az írónők.

Holly Black, Cassandra Clare: Magisztérium 4. – Az ezüstmaszk

Író: Holly Black, Cassandra Clare
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 248
Eredeti ár: 2799 Ft
Fülszöveg: Callum Hunt élete romokban hever.
A legjobb barátja odaveszett. A kém elszökött. A fiú titka kitudódott.

Rács mögé dugták, örökre elzárták a mágusok közösségétől, miután kiderült róla, hogy micsoda – hogy mi válhat belőle.

Ám egy megdöbbentő felfedezés szabadsággal kecsegteti a fiút – amiért nagy árat kellene fizetnie. Vajon ki tud tartani Call, képes hű maradni a barátaihoz és a tanáraihoz? Vagy felvállalja a kockázatot, és elpusztít mindent, amit valaha szeretett?
A negyedik év a Magisztériumban egészen más lesz, mint az eddigiek…

 A következő könyv a sorban egy antológia a Főnix Könyvműhelytől, sci-fi témában. Nagyon szeretem az antológiákat, a legtöbbet pont a kiadótól olvastam, szóval kíváncsi vagyok, hogy milyen művek lesznek majd a könyvben. Ti szeretitek az ilyen több írást tartalmazó köteteket?

Szélesi Sándor (szerk.): Rés a valóság szürke szövetén

Író: Bukros Zsolt, Jobbágy Tibor, Toochee, Szilágyi Zoltán, Somogyi György, Hegedűs András, Czinkóczi Krisztina, Márki István, Antal József, Fedina Lídia, Demjén Zsófia, Valyon Tamás
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Oldalszám: 248
Eredeti ár: 2180 Ft
Fülszöveg: Mennyire vehetjük valóságosnak a minket körülvevő világot? Egy magunknak teremtett illúzióban élünk, vagy ha nem is abban, akkor az érzékelésünk nem elégséges a mindenség valódi természetének felderítéséhez? Esetleg nem is ismerhetjük meg a tér és anyag titkait, mert valaki vagy valakik szándékosan becsapnak bennünket mindezek káprázatával?

Tizenkét sci-fi novellát tartalmaz a Főnix Astra Rés a valóság szürke szövetén című válogatása. Ezek az írások kalandosak vagy éppen elgondolkodtatóak, romantikusak vagy filozofikusak – egy a közös bennük: a tudományos háttér. Időben nem visznek messzire, a térben viszont némelyik a valóság határain túlra tekint, és arra keresi a választ, kik is vagyunk és mit is keresünk a világban

 Az igazi csodával először filmen találkoztam, és olyannyira lenyűgözött, hogy azóta már többször is láttam. Fel is fedeztem, hogy könyvben is megtalálható a történet, így nem is volt kérdéses, hogy ezt nekem is olvasnom kell. Ahogyan a Magisztérium 4-et, így ezt is a Back to School hétre fogom értékelni.

R. J. Palacio: Az igazi csoda

Író: R. J. Palacio
Oldalszám: 368
Eredeti ár: 2699 Ft
Fülszöveg: August (Auggie) Pullman arcdeformációval született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Épp most kezdi az ötödik osztályt a Beecher Prep Iskolában, és ha valaha csöppentél már be újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csupán az arca nem hétköznapi. Vajon képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?
R. J. Palacio egy modern klasszikust írt. Humoros, felemelő és hihetetlenül megható regényt, amire a végszót követően még sokáig emlékezni fogunk – miután egy ültő helyünkben elolvastuk, és lelkesen továbbadtuk.

 Egyszerűen szerelmes vagyok az Odakint sötétebb borítójába, ahogyan valószínűleg majd a történettel is hasonló viszonyt fogok ápolni. Nagyon sok jót mondanak Veres Attila könyvéről, szóval remélem, hogy újabb magyar kedvencet fogok avatni, amit aztán bátran ajánlhatok lépten-nyomon mindenkinek.

Veres Attila: Odakint sötétebb

Író: Veres Attila
Oldalszám: 266
Eredeti ár: 2980 Ft
Fülszöveg: 1983-ban ​minden megváltozott Magyarországon. Az egyik erdőben újfajta állatok jelentek meg, hosszú csápjaikkal a faágakon kapaszkodva. Sehol a világon nem láttak még hozzájuk hasonlót. Életműködésük érthetetlen – nincs szükségük élelemre, de imádják a cukrot, meg lehet őket érinteni, de nem lehet lefényképezni. Emésztőváladékuk sokak szerint gyógyítja a rákot. De ami talán a legkülönösebb: nem lehet őket kivinni az országból.
Csoda történt, vagy csupán nem vettünk észre valamit, ami végig a szemünk előtt volt?
Miután csaknem kiirtottuk őket, telepeket hoztunk létre, hogy a fennmaradtakat biztonságban tudjuk. Gábor egy ilyen telepre érkezik dolgozni. Felelősség nélküli munkának tűnik: délelőtt etetés és trágyalapátolás, majd hosszú, unalmas délutánok langyos sörök és külföldi fiatalok társaságában, akik Gáborhoz hasonlóan mind menekülnek valami elől, legyen az egy régi szerelem, vagy a felnövéssel járó felelősség.
De Gábort az állatok választották ki. Senki sem gondolja, hogy ez jelentőséggel bír… de mi van, ha mégis? Ha az egyszerű nyári munka hamarosan bizarr, iszonyattal, halállal teli rémálommá válik, melynek a tétje sokkal nagyobb, mint azt bárki gondolta volna?

Veres Attila a lovecrafti horrort és a vandermeeri szürreáliát vegyíti első regényében, egyszerre tisztelegve a spekulatív fikció múltja és jövője előtt.

 A következő könyv szintén egy magyar író műve, a Korcsok. Szintén a gyönyörű borító fogott meg először, aztán a fülszöveget elolvasva hamar rájöttem, hogy a történet is nekem való. Azóta pont most olvasom, és elmondhatom, hogy nagyon szépen ír az írója. Remélem a történet jelenlegi izgalmasságát a továbbiakban is tartani fogja.


R. J. Hendon: Korcsok

Író: R. J. Hendon
Oldalszám: 390
Eredeti ár: 3680 Ft
Fülszöveg: Overtoun makulátlan, fehér épületei között nem nő egy árva fűszál sem. A természet és az ember harmóniája a ködös múlt homályába veszett, az állatok nem kívánatos lények, a város polgárai pedig irtóznak mindentől, ami a földben terem.
Rany, a tízéves kislány mindig is kívülállónak érezte magát Overtounban. Legszívesebben elrejtőzne az emberek elől egy sötét szobában, ahol egymagában lehet. Épp úgy, ahogy az a hányattatott sorsú kutya, akinek minden nap küzdelem az életben maradásért, és akivel hamarosan Rany sorsa is összefonódik.
A Korcsok megrázó utazásra hív az 5. évezredbe, ahol a messzi múlt emlékei még mindig kísértenek, és feje tetejére állítanak mindent, amit Rany addig igaznak vélt Overtounról.

 A következő könyv a méltán híres Percy Jackson sorozat második része, amit szintén nagyon vártam már az első rész olvasását követően. Arról már értekeztem is nektek korábban, ide kattintva el is olvashatjátok. Remélem, hogy hozni fogja az elvárt szintet, és nem kell majd csalódnom.

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 2. – A szörnyek tengere

Író: Rick Riordan
Oldalszám: 390
Eredeti ár: 2899 Ft
Fülszöveg: Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam… kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük…

 Nagy Star Wars rajongó vagyok, így egyik könyvesbolti látogatásom során mikor megláttam ezt az óriási képes könyvet 2000 Ft-ért, nem bírtam megállni, hogy ne hozzam magammal. Szerencsére nem kellett megbánnom, gyönyörű ábrák, illusztrációk vannak benne, és eddig a filmhez kapcsolódó munkafolyamatok leírása is abszolút érdekes.

Phil Szostak: Star ​Wars: Az ébredő Erő világa

Író: Phil Szostak
Oldalszám: 256
Eredeti ár: 7999 Ft
Fülszöveg: Pillantson ​be a Lucasfilm művészeti részlegének most először feltáruló ajtói mögé, ahol fantasztikus világok, felejthetetlen karakterek és minden képzeletet felülmúló lények születtek minden idők egyik legnagyobb várakozással övezett filmjéhez. Az ébredő Erő világa ide kalauzol, egyedülálló betekintést nyújtva a művészek és látványtervezők tevékenységébe a Skywalker Ranchen és a Lucasfilmnél tartott első találkozóktól a Pinewood Stúdióban zajlott gyártási munkálatok pattanásig feszült hangulatán át az utómunka befejezéséig az Industrial Light & Magicnél.
Az ébredő Erő világából megismerheti azt a páratlan csapatot, amelyet J. J. Abrams rendező és Kathleen Kennedy producer toborzott a filmszakma legjobb alkotóművészeiből a világ minden tájáról, és a két díjnyertes látványtervező, Rick Carter (Jurassic Park, Avatar) és Darren Gilford (Tron: Örökség, Feledés), valamint a Csillagok háborúja veterán művészeti vezetője, Doug Chiang irányított. Ezek a kiváló „vizualisták” minden részletében újragondolták George Lucas imádott franchise-át egy teljesen új generáció számára, egyszerre nyúlva vissza a múltba, hogy ihletet merítsenek a Csillagok háborúja legendás tervezőművészei, Ralph McQuarrie és Joe Johnston munkáiból, és előre a jövőbe, hogy a legmodernebb, szinte még kísérleti fázisban lévő technológiákat és technikákat alkalmazzák. A stáb összes tagját megszólaltató exkluzív interjúk betekintést nyújtanak a lenyűgöző munkafolyamatba, melynek során életre keltek Abrams elképzelései, a felhasználatlan grafikai tervek pedig megmutatják azokat az ösvényeket is, amelyekre végül nem léptek rá a művészek.
A lélegzetelállító alkotások – köztük látványtervek és vázlatok, storyboardok, tervrajzok és háttérfestmények – százait felvonultató látványkavalkád évtizedekig kiapadhatatlan örömforrásul szolgál majd a Csillagok háborúja rajongóinak és a mozibarátoknak. Az ébredő Erő világánál átfogóbb krónikát keresve sem találhat senki, aki arra kíváncsi, hogyan álmodták meg és hozták létre az alkotók a Csillagok háborúja saga legújabb fejezetét.

 Úgy látszik, hogy ez a hónap a sorozatok folytatásának a hónapa, ugyanis V. E. Schwab Egy sötétebb mágia második részét is ebben a hónapban tervezem olvasni. Az első részről szintén olvashattatok már, de ha még nem láttátok volna, akkor ide kattintva pótolhatjátok.

V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Író: V. E. Schwab
Oldalszám: 576
Eredeti ár: 3800 Ft
Fülszöveg: Kell az egyik utolsó vérmágus, aki képes utazni a London varázslatos városa által összekapcsolt párhuzamos világok között. Négy hónap telt el azóta, hogy egy rejtélyes obszidián kő a birtokába került, és találkozott Szelina Barddal. Négy hónapja, hogy Fehér London uralkodói, a Dane ikrek elbuktak, és a követ a haldokló Holland testével együtt visszaküldte Fekete Londonba.
Kell álmait most baljós mágikus események kísértik, ébren pedig folyton Lina jár az eszében. Mialatt Vörös London az Elemek Viadalára – egy háromévente megrendezett nemzetközi, barátságos mágikus vetélkedésre – készül, egy bizonyos kalózhajó egyre közeledik. Időközben egy másik London lassan új életre kel. A mágia egyensúlya kényes és veszélyekkel teli; és ahhoz, hogy az egyik város felvirágozzon, egy másiknak vesznie kell…

 Szerintetek sikerülni fog teljesítenem, amiket elterveztem? Nektek milyen könyvek vannak a listátokon? Írjátok meg nekem! :)

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések