Féléves Könyves Kiakadás Tag


Erre a tag bejegyzésre Zsebi, a Maybe I'm a bookworm blog írója hívott ki, úgyhogy neki köszönhetjük ezt a bejegyzést. Nekem most nem lesz konkrét kihívottam, mert ahogy láttam, már eléggé elterjedt a bloggerek körében, akit esetleg még nem hívott ki senki, annak itt a lehetőség! ;)
  • A legjobb 2015-ös olvasmányod.
    Olyan nehéz választani közülük, mert mindegyik könyvet másképpen kedvelek, kedvencem pedig nem is egy van. Az viszont nem kétséges, hogy Moskát Anita: Horgonyhely című könyve volt az eddigi legesleg' minden tekintetben.
  • Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
    Milyen tag bejegyzés lenne, ha nem jelenne meg valamelyik A. M. Aranth könyv a blogomon?! A választott folytatás a Holdárnyék sorozat második része, Acorenu - Kiválasztva. Valamint az év elején olvasott Kemese Fanni Pippa Kenn trilógia második részéről sem feledkezem meg, A viharszívű Mya Mavis is fantasztikus volt. És akkor James Dashner: Halálkúrájáról még nem is beszéltem... (Ti tudnátok választani?)
  • Friss megjelenések, amiket még nem olvastál, de szeretnél.
    Két részre osztható ez a csoport, ugyanis vannak azok a könyvek amiket már beszereztem, csak éppen olvasásra nem esett még sor, ez a felsorolásban az első három. A többit pedig még nem is szereztem be.
    Helene Wecker: A gólem és a dzsinn
    Brian Staveley: A császár pengéi
    Daryl Gregory: Afterparty
    Ava Dellaira: Kedves halottak!
    A. O. Esther: Frigg rokkája I.
    Rene Denfeld: Az elvarázsoltak
  • Legjobban várt friss megjelenések az év második felére.
    Az első legeslegjobban várt, James Dashner: Halálparancs című könyve, amiről már megjelenés után nem sokkal biztosan lesz bejegyzés. Továbbá nagyon kíváncsi vagyok John Cure: A gonosz új arca, a Mogul Kiadó debütáló thrillerére, amiről szintén olvashattok majd a blogon. Az Athenaeum Kiadó két újdonságát is nagyon várom már, Samantha Shannon: A Mímes Rend, és T. S. Thomas: Londinium hercege. Valamint Stephen King: A Hosszú Menetelés című könyve is abszolút az engem érdeklő kategóriába esik. Remélem, hogy tudom majd tartani az iramot.
    
  • Legnagyobb csalódás.
    Egyértelműen Veronica Roth Beavatott trilógiája. Amellett, hogy rengeteg lehetőség volt a történetben, nekem kevésnek bizonyult a kivitelezés, aztán lehet, hogy a túlzott túlértékelés miatt már eleve többet vártam a könyvektől.
  • Legnagyobb meglepetés.
    Bár már nagyon vártam, és valahol tudtam, hogy tetszeni fog a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek, de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire sok pozitív élmény fog érni.
  • Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
    Már annyiszor bizonyított számomra, az idén felfedezett A. M. Aranth, hogy bátran osztom rá ezt a szerepet.
  • Legújabb könyves szerelem.
    Valamilyen szinten minden könyvembe szerelmes vagyok... Karakterek iránt viszont nem táplálok ilyesfajta érzelmeket. :D
  • Legújabb kedvenc karakter.
    Mark Watney (Andy Weir: A marsi)
  • Egy könyv, amin sírtál.
    James Dashner: Halálkúra. (Megfigyeltétek, hogy a legtöbb tag-ben mindig kitér valamelyik pont a "sírásra"?!)
  • Egy könyv, ami boldoggá tett.
    Ide szintén írhatnám az összes könyvem. Szerintem mindenki ismeri az új könyvek beszerzésének élményét. :)
  • Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.
    Nem sok ilyet láttam, és bár a Könyvtolvajt még nem olvastam, de a film tetszett.
  • Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
    A Budapes Pride Blogturné keretein belül megírt David Levithan: Nap nap után című könyvéről írt értékelésem szerintem nagy jól sikerült, bár igyekszem mindegyik bejegyzésemből kihozni a legtöbbet.
  • A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).
    Marissa Meyer: Cinder.
  • Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
    Nem szeretek mennyiségre menni, de azért nem lenne hátrány, ha az eltervezetteket kiolvasnám, de mint tudjuk, ezek állandóan változnak, és elég nehéz tervezni, főleg, ha az egyéni választások mellett, azért több irányba is vannak kötelezettségeim. Elsősorban ezekkel szeretnék haladni, köztük Csátvák Soma: LélekcsapdaCharles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akcióRamez Naam: NexusSzélesi Sándor (szerk.): Falak mögött a világ... Mellette ott vannak a kiadói "munkáim" is, amik folyamatosak. Mellettük azért szeretnék haladni a Könyvhéten beszerzett könyvekkel is, továbbá nagyon várom már a Cindert, a Zenit sorozatra is kíváncsi vagyok, a két John Green regényemről nem is beszélve. És akkor még ott a többi, és a még meg nem jelent legjobban várt könyvek... (A végén építek egy házat könyvekből... csodás lenne. :D )
Üdvözlettel: Uszáma.

2 Megjegyzések